Kinijoje traukinių katastrofa įvyko dėl didelio greičio, sako pareigūnai

Kinų pareigūnai antradienį dėl didžiausios traukinių katastrofos per daugiau kaip dešimtmetį kaltino pernelyg didelį greitį, be to, nuogąstauja, kad žuvusiųjų skaičius gali viršyti 70.
Po to, kai geležinkelio linija, vedanti į pajūrio miestą Čingdao, kur vyks olimpinės buriavimo varžybos, buvo vėl skubiai atidaryta, oficialioji naujienų agentūra „Xinhua” citavo tyrimo komisijos išvadą, kad katastrofos priežastis buvo „didelis greitis”.

Keleivinis traukinys iš Pekino, kuris nulėkė nuo bėgių ir įsirėžė į priešpriešiais važiavusį traukinį, važiavo 131 km per val. greičiu, nors toje atkarpoje maksimalus leistinas greitis yra 80 km per val., nurodo komisija, kuriai vadovauja centrinės vyriausybės darbo saugumo administracija.

Vienas vietos pareigūnas anksti pirmadienį įvykusios katastrofos vietoje netoli Dzibo miesto Kinijos rytinėje Šandongo provincijoje, taip pat kaltino Pekino traukinio mašinistą, kurio traukiniu, kaip manoma, važiavo daugiau kaip tūkstantis žmonių.

„Tai žmogaus klaida. Traukinys važiavo per greitai”, – sakė Dzibo valdžios atstovas Li Chenggangas (Li Čengangas).

Manoma, kad mašinistas liko gyvas, ir jo veiksmai bus itin atidžiai ištirti. „Niekas nežino, kas bus su tuo mašinistu”, – sakė Li Chenggangas.

Naujausiais duomenimis, kurie buvo paskelbti vėlai pirmadienį, per katastrofą žuvo 70 žmonių, o dar 416 buvo sužeisti. Tai didžiausia geležinkelių katastrofa Kinijoje nuo 1997 metų.

Tačiau dešimtys sužeistųjų yra kritiškos būklės, todėl žuvusiųjų skaičius gali didėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.