Vilniaus socdemų prezidiumas stabdo dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje

Vilniaus skyriaus socialdemokratų prezidiumas pirmadienį sustabdė į sostinės tarybą išrinktų partiečių dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje. Šį sprendimą patvirtino ir visos partijos prezidiumas.

Kaip žurnalistams po prezidiumo posėdžio sakė Vilniaus socialdemokratų skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius, frakcijos dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje yra sustabdytas laikinai – iki artimiausio Vilniaus skyriaus tarybos posėdžio.

Taip pat buvo pritarta pasiūlymui įgaliotai derybų grupei konsultuotis su visomis Vilniaus miesto savivaldybės taryboje esančiomis frakcijomis dėl galimybės „efektyviai dalyvauti sostinės valdyme”.

„Mes nesitraukiame iš valdančiosios koalicijos, mes sustabdome dalyvavimą šioje koalicijoje idant galėtume geriau suvokti padėtį, geriau apsitarti su kitomis frakcijomis. Laikinas sustabdymas reiškia tai, kad šiuo metu iki susitarimų mes nedalyvausime šios valdančios koalicijos svarbių sprendimų priėmime. Visa kita, žemesnės grandys, savivaldybė, direkcija, komitetai dirbs”, – prezidiumo sprendimą aiškino R.Adomavičius

Paklaustas, ar ateityje įmanomas tolesnis bendradarbiavimas su didžiausia valdančiojoje koalicijoje „Tvarkos ir teisingumo” frakcija, R.Adomavičius sakė, jog gali būti „visaip”.

„Mes iš esmės pradedame nuo nulio, grįžtame į pernai metų balandį”, – situaciją po prezidiumo sprendimo apibūdino R.Adomavičius.

Tuo tarpu premjeras Gediminas Kirkilas buvo kategoriškesnis sakydamas, kad faktiškai socialdemokratai iš valdančiosios koalicijos visiškai pasitraukia jau dabar, o tarybos sprendimas bus tik formalumas. Taip pat, pasak jo, tolesnis bendradarbiavimas su „tvarkiečiais” yra neįmanomas, nors derybose dėl naujosios valdančiosios daugumos sudarymo esą gali dalyvauti visos partijos.

„Tai su visais reikės derėtis. Aš manau, kad derybose dalyvaus visos partijos, kaip uždrausi derėtis. Bus derybos, bus ėjimai. Ką, jūs nežinote kas yra derybos?”, – samprotavo premjeras, pažymėjęs, kad socialdemokratai sieks Vilniaus mero posto.

Šiuo metu valdančioji koalicija sostinės taryboje susideda iš partijos „Tvarka ir teisingumas”, Lenkų rinkimų akcijos, socialdemokratų bei Nepriklausomos frakcijos, koalicija turi 28 mandatus iš 51.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.