Baltijos šalių projekte triumfavo lietuvė

Tarptautiniame Baltijos šalių konkurse „Baltic New Music Chart 2007-2008”, kuris yra skirtas jaunoms gyvai grojančioms bei „gyvą” atlikimą propaguojančioms muzikinėms grupėms, pergale džiaugėsi jauna lietuvių dainininkė, prisistatanti slapyvardžiu Živilė Ba. Jos daina „Stop That Train” labiausiai patiko trijų Baltijos šalių klausytojams.

Susumavus trijų Baltijos valstybių „Baltic New Music Chart 2007- 2008” klausytojų balsus paaiškėjo, kad šį tarptautinį kylančių grupių konkursą laimėjo Lietuvos, o dabar ir šalių kaimynių jaunajai publikai gerai pažįstama atlikėja Živilė Ba.

Prizo dar nepasirinko

Lietuvos, Latvijos ir Estijos klausytojai už savo mylimiausią atlikėją galėjo balsuoti 27 savaites. Per visą balsavimo sezoną Živilė laikėsi finaliniame trejetuke ir dominavo tarp pirmųjų. „Nusprendusi dalyvauti projekte tikrai nesitikėjau, kad galiu įsitvirtinti tarp pirmaujančiųjų ir nežinojau, koks prizas laukia laimėtojo. Pernelyg didelės reikšmės šiam konkursui neteikiau ir kartais netgi pamiršdavau, jog mano daina transliuojama per televiziją”, – pasakojo turnyro laimėtoja.

Nugalėtojo laukė išties nemenkas prizas. „Baltic New Music Chart” finale nugalėjusi Živilė turi galimybę arba įrašyti debiutinį albumą profesionalioje „Radio SWH” įrašų studijoje Rygoje, arba atsiimti įrašui skirtus pinigus. Kokį prizą pasirinks, Živilė dar nenusprendė: „Artimiausiu metu konkurso organizatoriams turėsiu pasakyti savo sprendimą. Vis dar svarstau, tačiau širdis linksta prie kompaktinės plokštelės išleidimo, – vis dėlto tai juk nepaprasta galimybė ir gera muzikinės karjeros pradžia.”

Daina – specialiai konkursui

Živilė džiaugiasi ne tik prizu, bet ir tuo, jog buvo pastebėta Latvijoje bei Estijoje. Merginai koncertuojant Jūrmaloje ir Rygoje, vienas prodiuseris netikėtai pakvietė įrašyti demonstracinę dainos versiją, o dabar ji jau planuoja vykti į Estiją ir įrašyti jai sėkmę atnešusią dainą „Stop That Train”. Tokį perspektyvų pasiūlymą atlikėja gavo iš estų grupės „Dahiling” vadybininko.

Vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, kodėl žiūrovai iš trisdešimties kitų dalyvių pasirinko kaip tik jos kūrinį, Živilė negali. „Sunku pasakyti, kodėl publika pasirinko mane. Vis dėlto manau, kad visa stiprybė slypi pačioje dainoje. Kūrinį „Stop That Train” sukūriau specialiai šiam konkursui, o už aranžuotę esu dėkinga Martynui Kuliavui”, – LŽ sakė Živilė Ba.

Antroji vieta šiemet atiteko estų grupei MIMICRY su daina „Winter In Your Heart”. Treti liko latvių grupė S.P.B.

Šis jaunas kylančias žvaigždes populiarinantis projektas gyvuoja jau ketverius metus – juo siekiama, kad būtų išgirstos ir pastebėtos kylančios savitą stilių turinčios muzikinės grupės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.