Šiurpios avarijos kaltininkas – gelbėtojas

Per Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesio gelbėtojo sukeltą avariją trys žmonės žuvo, du gydomi reanimacijoje. Tarp žuvusiųjų – ir avariją sukėlęs vairuotojas.

Panevėžio pakraštyje esanti Pramonės gatvė nubarstyta stiklų šukėmis, ant šaligatvio sudėtos automobilių nuolaužos, šalia jų vaikiška kepuraitė, kibirėlis su žaislais. Netoliese – laidotuvių krepšelis, dega žvakės. Šis vaizdas primena apie šeštadienio vakarą įvykusią skaudžią avariją, sukeltą 21 metų panevėžiečio Manto Kerbelio. Iškalbinga tai, kad vyriškis, žuvęs pats, pražudęs jaunos moters ir mažos mergytės gyvybes, o dar vieną moterį ir merginą pasmerkęs siaubingoms kančioms, dirbo ugniagesiu gelbėtoju.

Siaubinga avarija, ant kojų sukėlusi visas pagalbą teikiančias Panevėžio tarnybas, įvyko šeštadienį 21 val. Panevėžio pakraštyje esančioje Pramonės gatvėje. Pasak mačiusiųjų nelaimę, šioje gatvėje, kuria leidžiama važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu ir kuria panevėžiečiai vyksta į sodus, buvo labai intensyvus eismas. Lauke temo, gatvė buvo gerai apšviesta.

Netikėtai, dideliu greičiu leisdamasi nuo viaduko virš geležinkelio, plačioje keturių eismo juostų Pramonės gatvėje, į priešpriešinę eismo juostą išvažiavo „Mazda 626” ir kaktomuša rėžėsi į pirma juosta važiuojančią „Audi 80”. Apžiūrėjus įvykio vietą matyti, kad avarija įvyko prie pat šaligatvio. Pažiūrėjus į sumaitotas mašinas, atrodo ne mažiau stebėtina, kad dvi jų keleivės išliko gyvos.

Keleivių ir vairuotojų vaduoti iš metalo laužu likusių automobilių iškviesti ugniagesiai gelbėtojai netruko atpažinti, kad „Mazdoje” prispaustas ir jau miręs jų kolega – 21 metų M.Kerbelis. Drauge su juo važiavusi 17-metė E.V. dėl daugybės sužalojimų medikų skubiai išgabenta į Panevėžio ligoninės vaikų reanimacijos skyrių.

Dar baisesnį vaizdą gelbėtojai išvydo išlaisvinę „Audi 80” sėdėjusius žmones. 21-erių automobilį vairavusi Sonata Radzevičiūtė buvo negyva. Mirtis buvo konstatuota ir dvejų metų jos sesutei Medai Aleliūnaitei. Jų mama Gražina Radzevičienė dėl patirtų daugybinių sužalojimų gydoma Panevėžio ligoninėje. Moteris buvo skubiai operuota, tačiau sužeistosios būklė itin sunki. Teigiama, kad mama su abiem dukromis šeštadienio vakarą važiavo namo iš priemiestyje esančio sodo.

Aiškinamasi, ar kraupią avariją sukėlęs ugniagesys buvo blaivus. Neabejojama tik tuo, jog jis, važiuodamas miesto teritorija, gerokai viršijo greitį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.