Vokietijoje įsirėžęs į avių bandą nuo bėgių nulėkė greitasis traukinys

Vokietijoje, 11 km ilgio tunelyje netoli Fuldos, nuo bėgių nulėkus greitajam „Intercity Express” (ICE) traukiniui, kuris įsirėžė į avių bandą, buvo sužeisti trys žmonės, sekmadienį pranešė policija.
Traukiniu važiavo 170 keleivių. Trys žmonės dėl kaulų lūžių buvo nuvežti į ligoninę, o dar nesunkiai sužeistų 20 žmonių, suteikus jiems medicinos pagalbą, buvo išleisti namo.

Traukinys važiavo didesniu nei 200 km per val. greičiu, iš Hamburgo į Miuncheną. Šie traukiniai gali važiuoti iki 250 km per val. greičiu.

Avarija įvyko vėlai šeštadienį, nuo bėgių nulėkė pirmieji keturi iš 12 vagonų. Traukinys sustojo maždaug už kilometro nuo tos vietos, kur rėžėsi į užklydusią bandą ir užmušė 20 avių.

Traukinio mašinistas nenukentėjo.

„Tai buvo didelė tunelyje pasiklydusių avių banda, – sakė Vokietijos federalinės policijos atstovas Reza Ahmari (Reza Ahmaris). – Traukinys susidūrė su mažiausiai 20-čia avių ir nulėkė nuo bėgių”.

Pasak atstovo, traukinių eismas iš šios svarbios geležinkelio linijos nukreipiamas kitur ir kelias dienas galima tikėtis didelių vėlavimų.

1998 metais toje pačioje geležinkelio linijoje nuo bėgių nuvažiavus ICE traukiniui žuvo 101 ir buvo sužeisti dar 103 žmonės. Daugiau kaip 200 km per val. greičiu važiavęs traukinys įsirėžė į tiltą, kuris tada sugriuvo. Tai buvo didžiausia geležinkelio katastrofa Vokietijoje per 50 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.