Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas von Saurma surengė neįgaliųjų ir piligrimų kelionę į šventąjį Lurdą

Maltos ordino ambasada Lietuvoje antrą kartą organizuoja piligriminę kelionę į Lurdą – garsiausią ir gausiausiai lankomą katalikų šventovę.

Balandžio 28 dieną 14 val. Vilniaus Arkikatedroje, šv., Kazimiero koplyčioje, vyks susikaupimo valandėlė ir palaiminimas. Po to autobusu 9 neįgalieji su juos lydinčiais asmenimis, 8 piligrimai ir kunigas leisis į kelionę, kurios vadovas – šios kelionės iniciatorius Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas von Saurma Leltschas.

28 piligrimai vyksta į šventąjį Lurdą atstovauti Lietuvai tradicinėje „Tarptautinėje Maltos ordino piligriminėje kelionėje”, kuri šiemet skirta 150-osioms Švenčiausios Lurdo Mergelės Apsireiškimo metinėms pažymėti. Gegužės 3-5 dienomis ten susitiks apie 6000 Maltos ordino riterių ir damų, savanorių ir jų globotinių iš 15 šalių. Pakeliui planuojama aplankyti ir daugiau šventų vietų ir bažnyčių, tokių kaip šv. Antano miestas Paduva, Kristaus Drobulės koplyčia Turine, šv. Stepono katedra Vienoje.

Prieš 150 metų Pietų Prancūzijos miestelyje gyvenančiai keturiolikmetei Bernadetai Soubirous iš pačios vargingiausios šeimos apsireiškė Švč. Mergelė Marija. Per ją Dievo Motina norėjo aplankyti visus pasaulio vargetas.

1933-aisiais Bažnyčia regėtoją Bernadetą paskelbė šventąja. Dabar Lurdas siejamas su ypatingomis malonėmis, kurias Dievas dalija Mergelės Marijos užtarimu. Tai vienas pagrindinių piligrimystės centrų, kuriame lankosi milijonai katalikų iš viso pasaulio tikėdami, kad juos išgydys nepaprastų galių turintis šventovės vanduo. Yra liudijama daugybė stebuklų, atsivertimų ir išgijimų po apsilankymo Švč. Mergelės Marijos grote.

Popiežius Benediktas XVI paskelbė, kad suteiks visuotinius atlaidus Lurdo šventovę 2008 metais aplankiusiems katalikams. Atlaidus gali pelnyti visi, kurie Apsireiškimų jubiliejiniais metais aplankys Lurdo šventovę, ir jau pelnė tie, kurie pagrindinėmis jubiliejaus dienomis, nuo vasario 2 iki vasario 11-osios, meldėsi bet kur pasaulyje priešais Lurdo Marijos atvaizdą arba grotą. Nuodėmės bus atleistos atlikus tradicinius ritualus: išpažintį, Komuniją ir meldimąsi.

Maltos ordinas savo nariams, neįgaliesiems, ligoniams piligrimines keliones iš įvairių šalių į šventąjį Lurdą organizuoja jau daugelį metų. Į Lietuvą šią iniciatyvą atnešė prieš dvejus metus ambasadoriumi išrinktas grafas Douglas von Saurma. Pernai keliavusieji sako parsivežę neišdildomų įspūdžių apie susitikimus su kitų šalių maltiečiais, apie drauge giedamus Rožinius ir nepakartojamos dvasios ir pakilumo suteikiančią Mergelės Marijos apsireiškimui skirtą tūkstančių tikinčiųjų Žvakių procesiją.

Šiemet dalyvauti Maltos ordino dienose atvyks ir Maltos ordino Didysis Magistras Matthew Festing.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.