Biržų rajone skerdykla gyvūnų atliekas vertė parko žemėse

Biržų rajono Balandiškių kaime veikianti „Agaro” skerdykla Biržų regioninio parko teritorijoje išvertė apie 12 tonų gyvūnų žarnų ir mėsgalių.

Smegduobėmis nusėtas Biržų kraštas itin jautrus teršalams, čia skatinama ekologinė žemdirbystė. Dėl kasmet intensyvėjančių karstinių reiškinių nuolat kyla pavojus užteršti požeminius vandenis šulinius, rašo „Valstiečių laikraštis.

Paskerstų gyvūnų atliekas iš skerdyklos privalo išvežti gyvulinės kilmės atliekas tvarkanti bendrovė „Rietavo veterinarinė sanitarija”. Ant laukų išlaistyti galima tik skystas atliekas.

„Agaro” skerdyklos vadovas Petras Vainoras teisinasi, kad gyvulių atliekos į laukus suverstos jam nežinant. Taip esą atsitikę dėl techninių nesklandumų. „Bendrovei iš Rietavo nepristačius konteinerių, darbuotojai laikinai atliekas išvežė ant laukų. Manęs apie tai neinformavo”, – tvirtino P.Vainoras.

Pasak tarptautinį aplinkosaugos standartą diegiančios skerdyklos vadovo, paskerstų gyvūnų atliekos laukuose gulėjo tik kokias tris keturias dienas. Vėliau jos buvo išgabentos į Rietavo atliekų utilizavimo įmonę.

Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūra ir bendrovės vadovą, ir atsakingus darbuotojus nubaudė piniginėmis baudomis.

Tonos pūvančių atliekų smegduobių krašte sukrusti privertė ir Biržų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistus. Pasak tarnybos viršininko Adolfo Rinkūno, vienas skerdyklos vadybininkas turės sumokėti 1000 litų baudą, o vyriausiasis gydytojas gavo papeikimą ir buvo perkeltas į žemesnes pareigas.

„Dabar į skerdyklą mūsų inspektoriai važiuoja kas dvi tris dienas. Situacija įmonėje gerėja”, – užtikrino Biržų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas A. Rinkūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Biržų rajone skerdykla gyvūnų atliekas vertė parko žemėse"

  1. kara

    omg… kdl nieko neraso tiesiog apie si parka???? man namu darbams uzdawe, tai jau valandas jieskau info… 😯 😐 🙁 😥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.