Europarlamentarai iš Lietuvos skundžia vieni kitus

Europos Parlamento (EP) Liberalų demokratų frakcijos vadovai neseniai gavo skundą, kurį pasirašė nepartinis Arūnas Degutis ir darbietė Jolanta Dičkutė. Lietuviai apskundė savo kolegę Danutę Budreikaitę, rašo „Lietuvos rytas”.
Tautiečiams užkliuvo tai, kaip buvo surengta konferencija „Energetinės salos Europos Sąjungoje, 3-iojo energetikos paketo įgyvendinimas”. Ją kartu su kita europarlamentare švede Leena Ek surengusi D.Budreikaitė į šį renginį skaityti pranešimo pasikvietė ir Lietuvos Seimo vicepirmininką, Europos reikalų komiteto vadovą, konservatorių Andrių Kubilių.

„Mes esame labai nustebę, kad A.Kubilius buvo pakviestas kaip pagrindinis pranešėjas. Juk jis nėra energetikos srities specialistas, o tik politikas. Juk Lietuvoje tikrai buvo galima rasti kompetentingų energetikos srities specialistų”, – rašoma europarlamentarų laiške savosios frakcijos vadovybei.

Tačiau labiausiai A.Degučiui ir J.Dičkutei užkliuvo tai, kad A.Kubilius nuolat kritikuoja Darbo partiją. Be to, laiške raginama pasidomėti, ar tik ne iš EP fondų buvo sumokėta už Seimo nario viešnagę Briuselyje.

Vienas skundikų A.Degutis, su Darbo partijos vėliava patekęs į EP, jau seniai iš jos yra pasitraukęs. Anksčiau jis priklausė A.Kubiliaus vadovaujamiems konservatoriams

D.Budreikaitė narystės Darbo partijos gretose atsisakė šių metų pradžioje.

EP Liberalų demokratų frakcija vienija įvairius liberalus, jai priklauso ir po Darbo partijos vėliava išrinkti parlamentarai iš Lietuvos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.