„Chelsea” saugas M.Ballackas tiki, kad svajonė išsipildys šiemet

31 metų vokietis Michaelis Ballackas po keturių sėkmingų sezonų Miuncheno „Bayern” ekipoje į „Chelsea” futbolo klubą perėjo savo valia. Tačiau jo žaidimas nuvylė klubo gerbėjus.

Antrus metus ten žaidžiantis vokietis sunkiai prisitaikė prie Anglijos čempionato, o jo sezoną užbaigė sunki čiurnos trauma, dėl kurios teko praleisti svarbiausias praėjusio sezono dvikovas Čempionų lygos pusfinalyje su „Liverpool” ekipa.

Į aikštę M.Ballackas grįžo tik gruodžio viduryje, o Čempionų lygoje šį sezoną žaidė nuo atrankos etapo. Šį kartą jo indėlis komandai buvo labai svarus. O ir pats futbolininkas neslepia, kad pagrindinis jo tikslas – pagaliau iškovoti UEFA čempionų taurę.

Trokštamiausias trofėjus.
– „Chelsea” per pastaruosius ketverius metus pralaimėjo tris Čempionų lygos pusfinalius, du kartus nusileido Liverpulio klubui. Ar tikite, kad šį kartą pavyks juos įveikti?

– Manau, tiek klubui, tiek ir man labai svarbu iškovoti pergales ir Čempionų taurę. Iš esmės aš žaidžiu tam, kad įgyvendinčiau vienintelę likusią svajonę. Čempionų lygoje žaidžiu jau dešimtmetį ir pagaliau norėčiau iškovoti taurę.

– Jūsų įvartis atsakomajame susitikime su „Fenerbahce” padėjo komandai atsitiesti po nesėkmės pirmajame mače. Atrodo, kad jau atgavote sportinę formą.

– Džiaugiuosi pelnytais įvarčiais, tačiau svarbiausia – komandos pergalės. Jaučiuosi gerai, esu pasiruošęs kovai. Tokio lygio rungtynės būna labai įtemptos ir nenuspėjamos. Tai, kad antrąsias pusfinalio rungtynes žaidžiame namie, gali tapti lemiamu privalumu.

Leverkuzeno patirtis

– Prieš šešerius metus su Leverkuzeno „Bayer” ekipa jau žaidėte Čempionų lygos finale, tačiau tą kartą pralaimėjote. Prisimenate tuos laikus?

– Iki šiol atsimenu tą sezoną. Iki pat pabaigos kovojome dėl trijų apdovanojimų, tačiau likome tuščiomis rankomis. Per vienuolika dienų pralaimėjome Vokietijos taurės finale, Čempionų lygos finale ir nesugebėjome išsilaikyti pirmojoje Bundeslygos lentelės pozicijoje. Tai buvo skaudi, bet vertinga patirtis.

– Regis, ir šį sezoną kartojasi tas pats scenarijus. Anglijos premier lygoje persekiojate Mančesterio „United”, su kuria susitiksite namie tarp dviejų Čempionų lygos pusfinalio mačų.
Nuo šių rungtynių priklausys ir sezono vertinimas.

– Visus metus sunkiai dirbome, kad turėtume galimybę lemiamose varžybose kovoti dėl garbingiausių apdovanojimų. Mes – profesionalai ir mūsų darbas yra laimėti ir tapti čempionais. Tikiu, kad šį kartą mums tai pavyks.

Trenerio išbandymas

– Šis sezono tarpsnis gali tapti lemiamu „Chelsea” trenerio Avramo Granto išbandymu. Nesėkmė Anglijos lygos finaliniame mače su Totenhamo „Hotspur” sukėlė abejonių dėl trenerio ateities.

– Jei atsižvelgsime į sunkumus, su kuriais A.Grantas susidūrė pirmąjį savo sezoną – žaidėjų traumos, Afrikos nacijų taurės varžybos, vasario mėnesį palikusios klubą be kelių svarbių žaidėjų, ir kiti niuansai, jo sugebėjimas išvesti mus į tokią palankią dirvą vertas pagarbos. Be abejonės, pakeisti Jose Mourinho labai sunku. Bet mūsų rezultatai ir laimėjimai rodo, kad naujasis treneris gerai padirbėjo. Apskritai sezonas buvo labai sunkus ir man, ir klubui. Man dar neteko taip ilgai gydytis traumos, be to, ir kitus komandos draugus šiemet kamavo problemos. Bet čia įžvelgiu ir teigiamų dalykų – dauguma žaidėjų yra jau sveiki ir netgi šiek tiek pailsėję. Tad tikiuosi, kad sugebėsime sėkmingai pasirodyti svarbiausiose sezono varžybose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.