Vėl veikia trečiadienį sustojusi Ignalinos AE turbina

Trečiadienį po pietų automatiškai išsijungusi viena iš dviejų veikiančio antrojo Ignalinos atominės elektrinės bloko turbinų vėl veikia. Į tinklą ji buvo įjungta šiąnakt po vidurnakčio – 00.50 val.

Jėgainės vadovas Viktoras Ševaldinas BNS pranešė, kad turbina sustojo dėl žmogiškojo faktoriaus – techninio aptarnavimo metu dėl neatsargių mechaniko veiksmų įvyko trumpas sujungimas.

„Tai patyręs žmogus, dirbantis šį darbą jau 15 metų, tačiau, matyt, niekas nuo to nėra apsaugotas. Manau, kad komisija, tyrusi incidento priežastis, turės pasiūlyti, kaip ateityje išvengti tokių incidendų”, – teigė V.Ševaldinas.

Antrasis IAE reaktorius šiuo metu dirba maždaug 1000 megavatų galia, o po pietų jis pamažu pasieks maksimalią 1300 megavatų galią.

Elektros tinklo operatorės bendrovės „Lietuvos energija” generalinis direktorius Rymantas Juozaitis BNS ketvirtadienį sakė, kad trūkstama elektra importuojama daugiausia iš Latvijos ir šiek tiek iš Rusijos, o trečiadienį po pietų pradėjusi veikti Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ketvirtadienį ryte nebeveikė.

Paskutinį kartą viena IAE turbina dėl gedimo buvo sustabdyta pernai gegužę, o nuo 2007-ųjų spalį baigto reaktoriaus remonto iki šiol abi turbinos veikė be sutrikimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.