KA ministro vadovaujama vyriausybinė delegacija pradėjo vizitą Afganistane

Lietuvos pareigūnai į Kandaharo miestą, kur susitiks su ten tarnaujančiais Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kariais, atskrido antradienį vakare, pranešė KAM.

Delegacijos nariai domėsis eskadrono vykdomomis užduotimis, gyvenimo ir poilsio sąlygomis.

NATO vadovaujamoje Tarptautinių saugumo paramos pajėgų misijoje Afganistano pietuose Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų kariai dalyvauja nuo 2007 metų vidurio. Eskadrono kariai, kurių skaičius neskelbiamas, kartu su kitų NATO šalių kariais vykdo specialiąją žvalgybą, teroristų identifikavimo, sulaikymo ir neutralizavimo, kitas aukšto intensyvumo kovines užduotis.

Iš Kandaharo Lietuvos delegacija vyks į Kabulą, o vėliau lankysis Goro provincijoje, kur veikia Lietuvos vadovaujama Provincijos atkūrimo grupė (PAG). Kartu su delegacija į PAG vyksta Karo medicinos tarnybos gydytoja higienistė, kuri talkins PAG medikams aiškinantis ir šalinant nustatyto susirgimo priežastis, dėl kurio šios savaitės pradžioje buvo uždaryta PAG valgykla. Į stovyklą taip pat vežamos papildomos vaistų ir medicinos testų siuntos.

Lietuvos vadovaujama PAG misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metais. Pagrindinė PAG užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

Šiuo metu PAG tarnauja maždaug 190 karių ir civilių iš Lietuvos, Kroatijos, Danijos, Ukrainos, Gruzijos ir JAV.

Be J.Oleko delegacijoje yra kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus, parlamentarai Algis Čaplikas, Saulius Pečeliūnas, Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų atstovai.

Į Lietuvą delegacija planuoja grįžti ketvirtadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.