Putinas sutiko tapti valdančiosios partijos lyderiu ir eiti premjero pareigas

Prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sutiko vadovauti valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija” – tai įtvirtins jo įtaką kitą mėnesį pasibaigus kadencijai prezidento poste.

V.Putinas taip pat patvirtino, kad taps šalies premjeru.

„Esu pasirengęs prisiimti papildomą atsakomybę ir vadovauti „Vieningajai Rusijai”, – Maskvoje per partijos suvažiavimą, kurį tiesiogiai transliavo televizija, sakė jis.

„Kaip aš jau ne kartą sakiau ir šiandien mano nuomonė dėl to nepasikeitė – valstybės vadovui, kad ir kokių jis turėtų politinių simpatijų, vadovauti vienai partijų, manau, netikslinga, ir čia aš visiškai sutinku su Dmitrijumi Medvedevu”, – pabrėžė prezidentas.

„Kai dėl vyriausybės pirmininko, tai vykdomosios valdžios vadovo lyderystė partijoje – tai civilizuota, natūrali, tradicinė demokratinėms valstybėms praktika”, – pažymėjo V.Putinas.

Pasak jo, „darniai dirbant vyriausybei ir parlamento daugumai, galima sėkmingai spręsti ekonomikos plėtros, sveikatos apsaugos ir švietimo kokybės gerinimo, gyventojų pajamų didinimo, mūsų valstybės gynybinės galios stiprinimo klausimus”.

„Todėl aš su dėkingumu priimu partijos narių ir jos vadovybės siūlymą. Labai jums dėkoju!”, – pareiškė V.Putinas.

Jis taip pat pažymėjo, kad partijos organizacinė struktūra „gali tapti svarbiu įtakos įrankiu, ir, kas ne mažiau svarbu, atgalinio ryšio įrankiu”.

„Sprendimas priimtas vienbalsiai. Gerbiami suvažiavimo svečiai ir delegatai, leiskite pasveikinti Vladimirą Vladimirovičių Putiną”, – paskelbdamas balsavimo rezultatus sakė Valstybės Dūmos pirmininkas, „Vieningosios Rusijos” lyderis Borisas Gryzlovas.

Dūmą kontroliuojanti „Vieningoji Rusija” šią savaitę specialiai V.Putinui, kuris padėjo įsteigti partiją, įsteigė pirmininko postą.

Pirmadienį suvažiavimas vienbalsiai pritarė partijos įstatų pataisoms, kurios atskyrė šios politinės jėgos pirmininko ir jos Aukščiausiosios tarybos pirmininko pareigybes. Drauge delegatai specialiai patikslino, kad partijos pirmininku gali tapti žmogus, nesantis jos nariu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.