Urugvajaus virėjai pateko į Gineso (Guinness) rekordų knygą, ant grotelių iškepę 12 tonų mėsos.
Renginyje sekmadienį dalyvavo 1 tūkst. 252 virėjai, kurie pademonstravo savo gebėjimą kepti mėsą ant metalinių grotelių, nutiestų net pusantro kilometro.
Į renginį buvo pakviestas Gineso rekordų knygos atstovas, kuris užregistravo naują pasiekimą ir įteikė atitinkamą sertifikatą šalies Gyvulininkystės, žemės ūkio ir žuvininkystės ministrui Ernestui Agasiui Sarasolei (Ernesto Agassi Sarasole). Taigi Urugvajaus virėjai sugebėjo aplenkti savo kolegas iš Meksikos, kurie 2006 metais pasiekė pasaulio rekordą, iškepę 8 tonas mėsos ant žarijų krosnelių, kurių bendras ilgis siekė 1 tūkst. 290 metrų.
Iškeptos mėsos degustacijoje dalyvavo apie 20 tūkst. žmonių, kurie galėjo paragauti kepsnių už simbolinę kainą – 60 Urugvajaus pesų (apie 3 JAV dolerius).
Kulinarijos fiestos rengėjų teigimu, Urugvajaus virėjai sugebėjo pademonstruoti savo šalies gyventojams ir visam pasauliui, kad „dirbant drauge galima daug ko pasiekti”.