Prezidentas siūlys Seimui reglamentuoti nepilnamečių darbą atostogų metu

Prezidentas Valdas Adamkus ketina Seimui pateikti įstatymų pataisas, kurios turėtų reglamentuoti nepilnamečių darbą ir užtikrinti jų užimtumą atostogų metu.
Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė pirmadienį žurnalistams sakė, jog pataisomis bus siūloma panaikinti būtinybę nepilnamečiams gauti mokyklos leidimą darbui.

Taip pat bus teikiamas pakeitimas, kuriuo siūloma neįskaityti nepilnamečių atostogų metų dirbančių vaikų gaunamų pajamų į bendrą šeimos biudžetą, pagal kurio dydį yra sprendžiama dėl socialinės pagalbos ir lengvatų suteikimo. Taip siekiama užtikrinti, kad socialinėmis lengvatomis ir išmokomis besinaudojančios šeimos dėl vaikų vasaros atostogų metu uždirbtų pajamų neprarastų valstybės teikiamų socialinių garantijų.

Praėjusią savaitę Prezidentūra jau pranešė, kad V.Adamkus dar šios Seimo sesijos metu pateiks Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pakeitimus, kuriais būtų nustatytos „Sodros” įmokų „lubos”.

Prezidento nuomone, tai būtų viena iš efektyvesnių priemonių, galinčių padėti susigrąžinti ir pritraukti gabiausius specialistus į Lietuvą ir teigiamai paveikti šalies ūkio konkurencingumą bei investicinį patrauklumą.

Maksimalaus „Sodros” įmokos dydžio nustatymą ne kartą atidėliojo Vyriausybė. Ši idėja nesulaukė palaikymo ir Seime. Jai nepritaria ir naujasis parlamento vadovas socialdemokratas Česlovas Juršėnas.

Maksimalaus „Sodros” įmokos dydžio nustatymas – tai nustatymas didžiausios sumos, nuo kurios yra mokami mokesčiai „Sodrai”. Šiuo metu mokesčiai „Sodrai” mokami nuo viso gaunamo atlyginimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Prezidentas siūlys Seimui reglamentuoti nepilnamečių darbą atostogų metu"

  1. Diana

    Aš ir dvi mano draugės esame sąžiningos, rimtos, bendraujančios, darbščios, atsakingos, greitai mokomės. Visos trys- penkiolikmetės. Ieškome darbo Klaipėdoje. Siūlyti viską išskyrus intymaus. Mano numeris: +37062776671
    Labai laukiu pasiūlymų.

  2. Rokas

    Sveiki,ieskau ivairaus darbo geriausia butu Elektrenuose.Amzius-15 Metu.
    Noreciau dirbti kartu su draugiu (15 metu)
    Gal turite ka pasiulyti?
    atsidekosiu.
    Rokaziuk@remo. lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.