Japonija sako „ne” olimpinę ugnį saugantiems kinų pareigūnams

Japonija neleis kinų olimpinio deglo apsaugos būriui kištis į deglo nešimą šios šalies teritorijoje, nurodė japonų policija.
„Neturėtume pažeisti principo, kad Japonijos policija palaikys saugumą”, – Nacionalinės visuomenės saugumo komisijos vadovą Shinyą Izumi (Šinją Idzumį) penktadienį cituoja naujienų agentūra „Kyodo”.

„Nežinome, kokioje pozicijoje yra žmonės, lydėję deglą, – sakė Sh.Izumi. – Jei jie yra dėl saugumo, tai šis (darbas) yra mūsų”.

Olimpinis deglas į centrinėje Japonijos dalyje esantį Naganą, kur 1998 metais įvyko žiemos olimpiada, turi būti atneštas balandžio 26 dieną, po etapų Buenos Airėse, Mumbajuje, Kanberoje ir kituose pasaulio miestuose.

Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad „ugnies apsaugos būrį”, kurį sudaro maždaug 70 Kinijos liaudies ginkluotosios policijos narių, Pelino olimpiados organizacinis komitetas pasamdė ugniai saugoti 24 valandas per parą.

Australijos premjeras Kevinas Ruddas (Kevinas Radas) taip pat yra sakęs, kad Australija, o ne Kinija užtikrins olimpinės ugnies apsaugą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.