A.Matulevičius atsisako laikinojo Pilietinės demokratijos partijos pirmininko pareigų

Protestuodamas prieš šešių pilietininkų perėjimą į socialdemokratų frakciją Seime, Algimantas Matulevičius atsisako laikinojo Pilietinės demokratijos partijos (PDP) pareigų.
„Gerbdamas daugelį padorių mūsų partijos narių ir nenorėdamas dalyvauti gėdingame partijos išnykimo finale, atsakingai pareiškiu, kad protestuodamas prieš dvigubų standartų taikymą mūsų partijoje grąžinu man PDP Tarybos suteiktus laikinojo partijos pirmininko įgaliojimus”, -savo laiške partiečiams rašo A.Matulevičius.

Vėliau žurnalistams jis sakė, kad buvęs PDP pirmininkas Viktoras Muntianas nori susigrąžinti įgaliojimus ir esą jis nenorįs trukdyti. Apie savo norus, pasak A.Matulevičiaus, buvęs PDP vadovas jam pareiškęs asmeniškai.

Politikas atviru laišku kreipėsi į partiečius sakydamas, jog jie turi sužinoti apie tai, kad buvusi partijos frakcija Seime buvo valdančiosios koalicijos „įkaitė” ir „marionetė” ir balsuodavo taip, kaip liepdavo socialdemokratai.

„Dėl V.Muntiano pareigų (jis buvo Seimo pirmininkas – BNS) Seime negalėjome reikšti teisingos ir objektyvios nuomonės, o turėjome būti valdančiųjų tarnais. (…) Visuose balsavimuose svarbiais šaliai klausimais, tokiais kaip Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvadų tvirtinimas Seime, „Leo LT” kūrimas, Gedimino Kirkilo neteisėto tapimo premjeru faktai ir eilė kitų įvykių, PDP frakcija, nors ir turėdama kitą poziciją, vis tik balsuodavo taip, kaip jai buvo paliepta”, – savo laiške rašo A.Matulevičius.

Politikas teigia nusivylęs tokia partiečių ir buvusių frakcijos kolegų elgsena. Pasak jo, į socialdemokratų frakciją perbėgę, bet iš PDP neišstoję šeši pilietininkai yra atsakingi už „miglotą” partijos ateitį.

„Manau, kad šeši Seimo nariai, perbėgę pas socialdemokratus, kaltus dėl vis blogėjančios šalies padėties ir atstovaujančius oligarchams, praktiškai yra atsakingi dėl PDP partijos ateities, kuri, manau, yra labai miglota”, – rašo politikas.

A.Matulevičiaus nuomone, buvusių frakcijos kolegų pavyzdys aiškiai parodė, jog Lietuvą valdo „valstybininkų klanas”, kuris naudojasi politinių partijų priedanga. Savo prielaidą politikas grindžia prieš porą metų NSGK atlikto parlamentinio Valstybės saugumo departamento (VSD) tyrimo-patikrinimo išvadomis, kurios esą įrodo, jog valstybę yra apraizgęs vadinamųjų „valstybininkųklanas” , kuris žiniasklaidoje siejamas su premjero Gedimino Kirkilo patarėjo Albino Januškos vardu.

Pasak iš laikinojo PDP pirmininko pareigų besitraukiančio politiko, partija ir „įšaldytasis” jos vadovas Viktoras Muntianas taip pat klydo, bandydami jungtis su valstiečiais liaudininkais, kurie esą nuo pat pradžių pilietininkams skyrė „jaunesniųjų brolių” vaidmenį.

Balandžio 3 dieną šeši Pilietinės demokratijos frakcijos nariai prisišliejo prie socialdemokratų ir pilietininkai išnyko iš Seimo frakcijų tarpo.

Laikinasis PDP lyderis A.Matulevičius į socdemų frakciją neišėjo.

Pagal Statutą, parlamentarai, neįsiregistravę į frakcijas, pripažįstami vienos mišrios Seimo narių grupės nariais. Šioje grupėje iki šiol buvo vienas seimūnas Vidmantas Žiemelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "A.Matulevičius atsisako laikinojo Pilietinės demokratijos partijos pirmininko pareigų"

  1. Tarp kitko,

    Buvau tskp, ddp,socd,dp,pdp. Ar ne laikas tapti gineso rekordininku?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.