Kinija tikisi nemalonumų Tibete nešant olimpinį deglą

Tibeto komunistinė vyriausybė trečiadienį sakė, jog tikisi „nemalonumų”, kai šiame Himalajų regione bus nešamas olimpinis deglas, tačiau pažadėjo, kad renginiai bus saugūs ir taikūs.
Deglo nešimas yra „kartą per šimtmetį” pasitaikanti proga Tibeto nepriklausomybės šalininkams patraukti dėmesį, kurios jie nepraleis, Pekine žurnalistams sakė regiono pirmininkas Qiangba Puncogas (Čiangba Puncogas).

„Todėl jie nori sukelti didelius neramumus ar incidentus ir aš neabejoju, kad jie sukels nemalonumų nešant deglą Tibete”, – sakė jis.

Olimpinė ugnis per Tibetą bus nešama gegužės mėnesį, kai deglas bus nešamas į Everestą, ir birželį, kai deglas keliaus Tibeto sostinės Lhasos gatvėmis. Kinijos pareigūnai jau pažadėjo griežtas saugumo priemones šiame regione.

„Visos Tibeto etninės grupės didžiuojasi deglo nešimu per Tibetą olimpinėms žaidynėms ir mes jaučiame didelę atsakomybę”, – sakė Qiangba Puncogas.

Tibete protestai prasidėjo prieš mėnesį. Jais reiškiamas pasipiktinimas tuo, ką daugelis tibetiečių vadina beveik šešis dešimtmečius trukusiu represyviu Kinijos valdymu.

Tibeto lyderiai tremtyje sako, kad per neramumus žuvo daugiau kaip 150 žmonių. Tuo tarpu Kinija tvirtina, kad dėl jos saugumo pajėgų veiksmų slopinant protestus nežuvo niekas ir kad tibetiečių „riaušininkai” nužudė 20 žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.