D.Budrevičienės gyvybė pavojuje

Vokelių skandalo herojė Dalia Budrevičienė vėl pateko į sostinės medikų rankas. Vakar moteriai buvo atlikta operacija, tačiau ji dar nepaskutinė.

„Nebegaliu daugiau kalbėti. Atėjo gydytojas, liepė skubiai ruoštis į operacinę”, – vakar prieš vidurdienį telefonu LŽ sakė Vilniaus Raudonojo Kryžiaus ligoninėje gydoma D.Budrevičienė.

Prieš tai moteris dar spėjo papasakoti, kad jai į trachėją turėjo būti įstatytas plastikinis vamzdelis. Ši operacija būtina, kad per kitas operacijas būtų galima iš inkstų šalinti akmenis. D.Budrevičienei gydytojai išaiškino, kad jos organizmas toks nualintas, jog operuojama moteris nebegalėtų pati kvėpuoti be minėto vamzdelio.

Pakirto liudijimai.
D.Budrevičienės vyras Algirdas Budrevičius LŽ pasakojo, kad penkias operacijas ištvėrusi, sanatorijoje, vėliau vėl ligoninėje gydyta žmona buvo ruošiama planinei operacijai, per kurią iš inkstų numatyta išimti akmenis. Anot sutuoktinio, ši operacija turėjo būti daroma gegužės pabaigoje, tačiau ją pagreitino labai pablogėjusi moters būklė. „Neabejoju, kad žmoną pakirto kaimynių šmeižtas, kai šios teisme mėgino įrodyti, kad Dalia – girtuoklė”, – krimtosi A.Budrevičius.

Kartą jau gelbėta

Ligos D.Budrevičienę persekioja nuo praėjusių metų liepos. Šios moters gyvenimas iš esmės pasikeitė, kai 2006-ųjų pradžioje ji pareiškė, kad su Darbo partijos Viktoro Uspaskicho vardu siejamoje Krekenavos agrofirmoje dalis atlyginimų mokama vokeliuose. Netrukus ji neteko darbo, o vėliau gerą pusmetį buvusių darbdavių buvo tampoma po teismus, kurie baigdavosi jos naudai. Galiausiai neišlaikiusi įtampos, nedarbo, stokodama pinigų D.Budrevičienė susirgo ūmiu kasos uždegimu.

Keturis mėnesius dėl šios moters gyvybės grūmėsi Vilniaus medikai. D.Budrevičienė dažnai būdavo be sąmonės, pati nekvėpavo, ėmė trikti vidaus organų veikla. Gelbstint jos gyvybę, buvo atliktos net penkios sudėtingos operacijos. Pernai lapkritį moteris grįžo namo, po kiek laiko atgauti sveikatos išvyko į sanatoriją.

Tirs ekspertai

Kiek pagerėjusia sveikata D.Budrevičienė džiaugėsi neilgai. Buvęs jos gynėjas Kęstutis Čilinskas D.Budrevičienės vardu teismui pateikė ieškinį, kuriuo iš Krekenavos agrofirmos reikalaujama atlyginti moters patirtą žalą, vertinamą puse milijono litų. D.Budrevičienės sveikata itin pablogėjo, kai teismo posėdžiuose, esą agrofirmos direktoriaus paprašytos jos kaimynės bandė įrodyti, kad ligonės sveikata pablogėjo ne dėl nederamo darbdavių elgesio su ja, bet dėl neva netinkamo gyvenimo būdo.

Kiek įtakos D.Budrevičienės sveikatos būklei turėjo tai, kad darbdaviai neteisėtai ją atleido iš darbo, o vėliau dar ir apkaltino padarius žalą įmonei, bandys atsakyti Teismo medicinos ekspertai. Kada gaus ekspertų atsakymą, sutuoktiniai Dalia ir Algirdas Budrevičiai nežino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.