Meksikai gresia maisto produktų krizė

Dėl krizės žemės ūkio sektoriuje Meksika vis daugiau maisto produktų perka užsienyje, tai kelia grėsmę šalies saugumui, tai pareiškė Meksikos parlamento žemės ūkio komisijos pirmininkas Karlosas Lopesas (Carlso Lopez).

Pasak jo, Meksika perka užsienyje 80 proc. ryžių, 55 proc. kukurūzų ir daugiau nei 52 proc. kviečių. „Vien per praėjusius metus Jungtinėse Valstijose buvo įsigyta 10,5 mln. tonų kukurūzų, o pagal pieno supirkimą mes pasaulyje pirmaujame”, – sakė valdininkas.

K. Lopeso nuomone, didžiausią nerimą kelia ryžių gamyba šalyje. Po to, kai buvo priimtas įstatymas dėl laisvosios prekybos, subankrutavo daugiau nei 65 tūkst. ryžius auginusių ūkininkų, kurie neatlaikė konkurencijos su Azijos šalimis.

Norint surasti išeitį iš susiklosčiusios situacijos, būtina kuo skubiau pakeisti Laisvosios prekybos sutartį, teigia parlamentaras. Jis priminė, kad Jungtinėse Valstijose kiekvienas žemės ūkio produkcijos augintojas gauna 21,7 tūkst. dolerių valstybinių dotacijų per metus, tuo tarpu Meksikos ūkininkai gauna ne daugiau kaip 700 dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.