Ketvirtfinalyje – „Alytaus“ barjeras

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną vainikavo favoritų dvikova, o kitos ekipos iš paskutiniųjų kovėsi dėl vietų atkrintamosiose varžybose.

Mačą pradės Dzūkijoje

Vienuoliktuoju pralaimėjimu finišavo Klaipėdos „Neptūnas”, nusileidęs Vilniaus „Sakalams” 76:84.

Vilniečiai beveik visas rungtynes pirmavo nedideliu skirtumu, bet likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes Vaidotas Pečiukas išlygino rezultatą 76:76.

Žiūrovų širdyse atgimusi pergalės viltis greitai užgeso. Per likusias minutes taškus pelnė tik svečiai, kurie įspūdingai taikliai mėtė baudas – iš 21 pataikė 20.

„Neptūno” treneris Stasys Kaupys pralaimėjimo nesureikšmino.

„Vilniečiams pergalė buvo reikalinga it oras, o mums šios rungtynės nebuvo svarbios, – sakė vyriausiojo trenerio Aloyzo Rudžio asistentas. – „Sakalų” žaidėjai rungtyniavo lyg iš natų. Pataikė beveik visi, kas tik metė. Mūsų vyrai neįstengė susikaupti ir todėl pralaimėjo.”

Po nesėkmės klaipėdiečiai išliko penktojoje vietoje ir ketvirtfinalyje žais su „Alytaus” krepšininkais. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės vyks penktadienį Dzūkijos sostinėje.

„Sakalai” išmėgins jėgas su LKL čempionu Kauno „Žalgiriu”.

Lūžis – puolėjo pražanga

„Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” susitikimas baigėsi kauniečių pergale 84:78. Ji neturėjo įtakos rikiuotei turnyro lentelėje, nes vilniečiai jau anksčiau buvo užsitikrinę reguliariojo sezono nugalėtojų laurus.

Grandų rungtynės nestokojo įtampos ir ažiotažo. Kova visą laiką vyko taškas į tašką, o lemiamą pranašumą „Žalgiris” įgijo ketvirtojo kėlinio viduryje. Vilniečiams pirmaujant 63:61, pasikarščiavęs jų aukštaūgis Jacksonas Vromanas užsidirbo techninę pražangą, o tuo pasinaudoję kauniečiai spurtavo 12:2.

„Pirmoje pusėje mes kontroliavome žaidimą. Meškos paslaugą lemiamame kėlinyje padarė Vromano techninė pražanga, – pripažino ir vilniečių treneris Aleksandras Trifunovičius. – Dauguma žaidėjų šiandien dar nebuvo atsigavę po sunkių praėjusios savaitės treniruočių.”

„Žalgirio” strategas Rimantas Grigas pažymėjo, kad pergalė, nepaisant aplinkybių, vis tiek saldi.

„Ir viena, ir kita komanda šiandien padarė daug klaidų. Rungtynės buvo šiek tiek laisvesnės. Tačiau džiaugiuosi, nes pergalė yra pergalė, o „Lietuvos rytą” nugalėti labai malonu”, – kalbėjo R.Grigas.

Po šių rungtynių abu LKL favoritai semsis jėgų gamtoje – „Žalgiris” išvyksta į stovyklą Palangoje, o „Lietuvos ryto” žaidėjai kvėpuos grynu Druskininkų pušynų oru.

Nesėkmė neužtrenkė durų

Į ketvirtfinalį taip pat pateko ir antrosios Vilniaus ir Kauno komandos.

Kauno „Aisčiams-Atletui” pagelbėjo „Alytaus” klubas, svečiuose 92:88 įveikęs už borto likusį Panevėžio „Techasą”. Alytiškiai padovanojo puikią dovaną kauniečiams, kurie svečiuose nesugebėjo prilygti Kėdainių „Nevėžiui” – 72:82.

„Rezultatą iš Panevėžio sužinojome tik po savo rungtynių. Stengėmės nesiblaškyti ir patys pabandyti laimėti, deja, nepavyko. Už vietą atkrintamosiose varžybose turime būti dėkingi alytiškiams. Su jų treneriu sutarėme, kad susitiksime pusfinalyje”, – pajuokavo „Aisčių-Atleto” treneris Darius Dikčius.

Specialistas pripažino, kad ketvirtfinalyje nugalėti „Lietuvos rytą” yra nerealu: „Jėgos tikrai nelygios. Aišku, nenuleisime rankų iš anksto, bandysime kautis, bet komandų galimybės yra visiškai skirtingos.”

Vertindamas visą sezoną, D.Dikčius pasidžiaugė, kad jauna komanda nuolat progresavo ir po Naujųjų metų jau demonstravo gana solidų krepšinį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.