Kavinių lankytojai viliojami į lauką

Klaipėdiečiai pietauti ar išgerti kavos jau gali ne tik kavinių viduje, bet ir lauke. Vos atšilo orai, uostamiestyje pradėjo veikti pirmosios lauko kavinės.

Turbūt anksčiausiai šiemet pradėjo veikti užeigos „Troba” lauko kavinė. Jos klientai praėjusią savaitę jau buvo aptarnaujami ir lauke. Gali būti, kad greitai lauke klientus pradės aptarnauti ir kitos Debreceno gatvės rajone įsikūrusios maitinimo įstaigos.

Jos taip pat jau pradėjo montuoti medines lauko kavinių pakylas ir stogelius. Uostamiesčio centre atidaryti lauko kavinių dar neskubama.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė teigė, jog kol kas nė viena uostamiesčio kavinė neprašė leidimo atidaryti lauko kavinę.

Esą tokiais leidimais susirūpinama tik gegužę.

Pasidomėjus, kodėl kai kurios kavinės jau veikia, Z.Žižytė sakė, kad jų savininkai yra išsipirkę ir dalį aplink kavines esančio žemės sklypo. Tad lauko kavines jie gali atidaryti be savivaldybės leidimo, jeigu tai neprieštarauja tam tikroms nuostatoms.

Pavyzdžiui, lauko kavinė negali trukdyti praeiti pėstiesiems ar pravažiuoti automobiliams. Šiemet žadama kreipti daugiau dėmesio ir į lauko kavinių išvaizdą, ypač tų, kurios bus įrengtos M.Mažvydo alėjoje.

„M.Mažvydo alėjos lauko kavinėse nebeliks kantri stiliaus stalų. Kavinių aplinka turės derėti su urbanistine”, – garantavo Klaipėdos miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis.

Kol kas jis negalėjo pasakyti, kaip konkrečiai turėtų atrodyti M.Mažvydo alėjos lauko kavinės: ar jos bus panašios viena į kitą, ar skirsis. Esą jų išvaizdos projektas dar teberuošiamas.

„Tačiau manau, kad šiemet M.Mažvydo alėjos kavinių išvaizda turėtų tapti pavyzdžiu kitoms”, – kalbėjo vyriausiasis miesto dailininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.