Prancūzija veda derybas su jachtos pagrobėjais Somalyje

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovai užmezgė ryšį su Somalio piratais, praėjusios savaitės pabaigoje pagrobusiais kelionių jachtą su 30 žmonių įgula, tarp kurių yra 22 prancūzai.
„Mes užmezgėme ryšį, bet tam gali prireikti daug laiko”, – pranešė interviu Prancūzijos radijo stočiai „France Inter” šalies URM vadovas Bernard`as Kouchneras (Bernaras Kušneras).

Vieno įkaitų giminaitė kitos Prancūzijos radijo stoties „France Info” tiesioginėje laidoje papasakojo, jog bendrovės, kuriai priklauso jachta, atstovai pranešė jai, kad visi įgulos nariai yra sveiki.

Dabar pagrobtą jachtą stebi Prancūzijos fregata ir karinis lėktuvas, taip pat Kanados jūrų pajėgų sraigtasparnis.

B.Kouchneras sakė, jog viskas bus padaryta, kad nebūtų pralieta kraujo, ir neatmetė galimybės sumokėti išpirką.

Piratai pamatė jachtą „Ponan” Adeno įlankoje penktadienį. Gaunamomis žiniomis, dabar ji jau stovi išmetusi inkarą prie Somalio krantų.

Keleivių jachtoje nebuvo. Tristiebė 850 tonų jachta plaukė iš Viduržemio jūros į Seišelių salas.

Jos įgulą sudaro 32 žmonės, 22 iš jų prancūzai, kiti, kaip manoma, – korėjiečiai ir ukrainiečiai. Prancūzijos bendrovė CMA-CGM, kuriai priklauso laivas, pranešė, kad, jos duomenimis, niekas iš įgulos nenukentėjo.

Jachta „Ponant” gali plaukti maždaug 64 keleiviai. Jiems skirti keturi deniai, du restoranai ir ištaigingi salonai ir po atviru dangumi, ir po stogu.

Vandenyse prie Somalio krantų klesti piratavimas. Per 2007 metus Somalio piratai pagrobė daugiau kaip 25 laivus, tarp jų Rusijos „Svicer Korsakov”.

Anksčiau gynybos ministras Herve’as Morin`as (Ervas Morenas) pabrėžė, kad karinė operacija pagrobtiems žmonėms išlaisvinti bus surengta tik tada, jeigu jos metus bus galima užtikrinti jų saugumą.

Pernai lapkritį Prancūzijos karinis jūrų laivynas jau lydėjo du laivus su humanitarinės pagalbos kroviniais, plaukusius į Somalio sostinę Magadišą.

2005 metų lapkritį piratai prie Somalio krantų mėgino patekti į kelionių laivą su 600 keleivių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.