Muitininkams ir aplinkosaugininkams norima sugrąžinti mėlynus švyturėlius

Jau šią savaitę Seimas gali sugrąžinti muitininkams ir aplinkosaugininkams teisę važinėti tarnybiniais automobiliais su įrengtais mėlynos spalvos švyturėliais, rašo „Vakarų ekspreso” priedas „Autosalonas”.
Pernai lapkritį pritarę Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms, kuriomis, be kita ko, buvo nustatyti griežtesni reikalavimai jauniems ir patirties neturintiems vairuotojams, parlamento nariai surišo rankas muitininkams bei aplinkosaugininkams.

Nuo šių metų liepos 1-osios įsigaliosiančiame įstatyme nenurodyta, kad šių dviejų valstybės institucijų pareigūnai gali naudotis specialiomis spalvomis nudažytomis transporto priemonėmis su įjungtais mėlynais ar raudonais žybčiojančiais švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais.

Seimo nario konservatoriaus Sauliaus Pečeliūno teigimu, priimant pataisas per neapsižiūrėjimą buvo padaryta klaida, ir į sąrašą nebuvo įtraukti minėtą teisę iki tol turėję Muitinės departamento bei Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Panaši situacija – ir dėl brakonierius persekiojančių aplinkosaugininkų. Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymas jiems leidžia tarnybinėse transporto priemonėse naudoti žybčiojančius mėlynos spalvos švyturėlius, o naujosiose Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisose apie šios institucijos tarnautojus nieko neužsimenama.

Ištaisyti šias savo klaidas Seimas gali jau šią savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.