Nuo jūros atslinko rūkas

Pajūrį vakar paskandinęs tirštas rūkas atnešė džiugesio romantikams, tačiau apsunkino darbą oro ir jūrų uostuose.

Tirščiausias rūkas vakar buvo apie 10.30–11 valandą.

Tarptautinio Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas džiaugėsi, kad lėktuvai vakar rytą spėjo pakilti ir nutūpti iki tol, kol uostas paskendo rūke. Kitaip būtų tekę atšaukti skrydžius iki oras pragiedrės.

Tačiau rytą kalbintas direktorius šiek tiek nerimavo, ar rūkas spės išsisklaidyti iki 14 valandos. Mat 14.30 valandą Palangos oro uoste turėjo leistis dar vienas lėktuvas.

Paaiškėjo, kad nerimauta be reikalo. Rytmetinė migla po pietų išsisklaidė, ir lėktuvas sėkmingai nutūpė.

Tirštas rūkas šiek tiek apsunkino ir jūrų kapitonų darbą. Nors laivavedžiai orientuojasi navigaciniais prietaisais, tačiau, anot jūrininkų, jiems, kaip ir automobilių vairuotojams, nėra gerai, kai matomumą riboja rūkas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininkas Lionginas Pakštys aiškino, kad tirštas rūkas pajūrį užklojo dėl pasikeitusios vėjo krypties.

„Pastaruoju metu virš jūros, kurios vandens temperatūra – vos 5–6 laipsniai, o ir oro temperatūra – ne ką šiltesnė, nuolatos tvyro rūkas.

Ketvirtadienį, kol pūtė pietų-pietryčių vėjas, jo mieste nebuvo. Vėliau papūtęs šiaurės vakarų vėjas atnešė jūroje tvyrantį rūką į krantą”, – pasakojo L.Pakštys.

Hidrometeorologas teigė, kad rūkas vakar tvyrojo tik arčiau jūros esančiose vietovėse. Toliau jo nebebuvo.

Viršininkas neigė, kad tai pranašauja orų permainas. Esą šiuo metu labiausiai pajūryje orai priklauso nuo vėjo krypties.

Jeigu vėjas pučia iš rytų pusės, būna šilčiau – apie 10 ir daugiau laipsnių šilumos. Jeigu vėjas pūsteli nuo jūros, orai atvėsta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.