NATO pasirengusi apsvarstyti su Rusija bet kuriuos nuogąstavimus dėl savo plėtros, teigia Schefferis

NATO pati spręs, kokį atsakymą duos į Gruzijos ir Ukrainos prašymus dėl narystės Aljanse, bet pasirengusi apsvarstyti bet kuriuos Rusijos nuogąstavimus dėl to, pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jaapas De Hoopas Schefferis (Japas de Hopas Scheferis).
„NATO pati spręs, kaip reaguos į pagrįstus prašymus šalių, turinčių suverenią teisę pasirinkti joms geriausias priemones saugumui užtikrinti. Tai pasakytina ir apie Gruzija , ir apie Ukrainą”, – pareiškė jis interviu agentūrai „Interfax”.

Drauge NATO generalinis sekretorius sakė, kad nepasirengęs atsakyti į klausimą, ar gali Ukraina ir Gruzija būti pakviestos per Bukarešto susitikimą prisijungti prie NATO Narystės veiksmų plano (NVP).

„Aš negaliu atsakyti į klausimą apie sprendimus, kurie bus priimami viršūnių susitikime, kai susitikimas dar neprasidėjo. Bet aš galiu aiškiai apibrėžti principus: plėtros procesas ir NATO atvirų durų politika tebėra „tęsiamas projektas”, – sakė Aljanso generalinis sekretorius.

„Atitinkami sprendimai bus, savaime suprantama, „pagrįsti rezultatyvumu”, ir šiems sprendimas būtina, kad šalių kandidačių pasiekta pažanga visiškai tenkintų visas valstybes-NATO nares”, – pažymėjo J.de Hoopas Schefferis.

„Drauge norėčiau pridurti, kad Šiaurės Atlanto aljansas visada buvo pasirengęs svarstyti visus konkrečius nuogąstavimus, kurie gali kilti Rusijos Federacijai dėl NATO plėtros”, – pabrėžė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.