Suomijos užsienio reikalų ministras po SMS skandalo atsistatydino

Suomijos užsienio reikalų ministras Ilkka Kanerva (Ilka Kanerva) buvo priverstas atsistatydinti dėl to, kad SMS žinutėmis atakavo vieną erotinių šokių šokėją, antradienį sakė šaltinis jo partijoje.
AFP paklausus, ar I.Kanerva atleistas iš partijos, savo pavardės nenorėjęs skelbti šaltinis atsakė: „Kanerva ne pats atsistatydino. Galite daryti savo išvadas. Naujasis užsienio reikalų ministras bus paskelbtas po partijos susirinkimo (antradienį)”.

Užsienio reikalų ministerija oficialiai šios informacijos nepatvirtino, bet ministerijos interneto svetainėje antradienį paskelbtame pranešime sakoma, kad I.Kanerva „turi nedarbingumo pažymėjimą dėl ligos, o jo programa sustabdyta”.

I.Kanervos Nacionalinės koalicijos partijos lyderis Jyrki Katainenas (Jyrkis Katainenas) partijos internetiniam laikraščiui „Verkkouutiset” sakė, kad I.Kanerva jau neturi „to pasitikėjimo ir pagarbos, dėl kurių jam būtų įmanoma toliau dirbti užsienio reikalų ministru”.

60 metų I.Kanervą kelias savaites persekiojo skandalas dėl maždaug 200 SMS, kurias jis nusiuntė 29 metų šokėjai Johannai Tukiainen (Johanai Tukiainen). Su ja jis susipažino sausio pabaigoje.

Paskalų žurnalas „Hymy” antradienį išspausdino 24 SMS, kurių kai kurios buvo flirtuojamo ar seksualiai dviprasmiško turinio.

I.Kanervos atsistatydinimas yra pirmas atvejis Suomijoje, kai užsienio reikalų ministras priverstas trauktis dėl asmeninio skandalo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.