Kubiečiams leista gyventi viešbučiuose su užsieniečiais

Kubos valdžia panaikino draudimą salos gyventojams gyventi viešbučių kambariuose, kuriuose anksčiau galėjo apsistoti tik užsieniečiai.
„Kubiečiai dabar gali apsistoti mūsų viešbučiuose. Mūsų durys atviros vietos turistams”, – pranešė nedidelio valstybinio viešbučio Havanos senamiestyje valdytojas.

Šis draudimas buvo įvestas dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Tai daug kam nepatiko ir sukėlė kritikos Kubai bangą, kad ten galioja vadinamasis ekonominis apartheidas.

Kaip ir iš užsieniečių, iš apsistojusių viešbučiuose kubiečių mokestis bus imamas užsienio valiuta.

Pranešama, kad kubiečiams dabar taip pat bus leidžiama nuomotis automobilius valstybinėse automobilių nuomos bendrovėse.

Atėjus į valdžią saloje Rauliui Castro (Rauliui Kastrui), valstybėje buvo panaikinti kai kurie draudimai. Prieš savaitę buvo atsisakyta apribojimų kubiečiams naudotis mobiliaisiais telefonais.

Prieš dvi savaites saloje buvo panaikintas draudimas naudotis kai kuriais elektros prietaisais, taip pat pirkti parduotuvėse kompiuterius, DVD ir vaizdo leistuvus.

Tačiau Kuboje vis dar tebegalioja apribojimai naudotis internetu asmeniniais kompiuteriais, taip pat kelionėms į užsienį.

Jaunesnysis Fidelio Castro (Fidelio Kastro) brolis Raulis tapo nauju Kubos lyderiu vasario pabaigoje. Jis vadovaus šalies Valstybės tarybai vietoj F.Castro, kuris paliko šį postą beveik pusę šimtmečio išbuvęs valdžioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.