Vyriausybė šią savaitę nepriims sprendimų dėl „Leo LT” steigimo dokumentų

Optimistinis planas per dvi savaites užbaigti nacionalinio investuotojo „Leo LT” steigimo dokumentų patvirtinimo procedūras Vyriausybėje blėsta.
Šią savaitę daugiausiai iš Vyriausybės narių suformuotas Priežiūros komitetas dokumentų projektų nesvarstys. Komiteto posėdžio anksčiau buvo tikimasi ketvirtadienį, o pačios Vyriausybės palaiminimo – kitą savaitę.

„Šią savaitę Priežiūros komiteto posėdis nėra numatytas”, – BNS patvirtino premjero patarėjas Saulius Spėčius.

Ūkio ministro patarėjas Ričardas Slapšys BNS sakė, kad dokumentų projektai Vyriausybei buvo perduoti tik trečiadienį.

„Penktadienį Ūkio ministerijos ir „NDX energijos” atstovų susitikimas buvo baigtas jau pasibaigus darbo dienai, todėl projektų perduoti Vyriausybei jau nebuvo įmanoma – tai padaryta trečiadienį”, – sakė jis.

Praėjusią savaitę ūkio ministras Vytas Navickas prognozavo, kad jei pirmąją balandžio mėnesio savaitę sutarčių projektams pritartų Vyriausybė, „Leo LT” steigimo procesas galėtų vykti labai greitai.

Priežiūros komitete, kuriam vadovauja premjeras Gediminas Kirkilas, yra ūkio, teisingumo, vidaus reikalų, aplinkos, žemės ūkio, finansų ir užsienio reikalų ministrai, taip pat Vyriausybės kancleris.

Ūkio ministerijos ir „NDX energijos” atstovai, penktadienį penkias valandas derinę būsimosios nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT” steigimo dokumentus, nesusitarė dėl galutinių formuluočių ir teiks svarstomus projektus Vyriausybės priežiūros komitetui. Teigiama, kad nesutarta dėl teisinių formuluočių ir jų vietos dokumentuose, o ne dėl esminių dalykų.

Ūkio ministerija ir „NDX energija” derina nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT” sukūrimo sutartį, „Leo LT” įstatus bei „Leo LT” akcininkų sutarties projektą.

Sutartys bus pasirašomos, kai joms pritars „NDX energijos” akcininkai ir Vyriausybė.

Valstybė valdys 61,7 proc., „NDX energija” – 38,3 proc. „Leo” akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.