VRK dėl nuteisto A.Zuoko mandato Vilniaus miesto taryboje spręs kitą savaitę

Už pasikėsinimą papirkti nuteistas liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas dar kelias dienas galės vadintis Vilniaus miesto tarybos nariu – Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jo mandato klausimą nagrinės kitą savaitę.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad komisija į posėdį rinksis trečiadienį. Jame ketinama susipažinti su teismo sprendimu bei priimti sprendimą, konstatuojantį, kad Vilniaus tarybos nario A.Zuoko įgaliojimai nutrūksta anksčiau laiko.

Pagal įstatymus, nuteisto tarybos nario įgaliojimai nutraukiami anksčiau laiko. Realiai A.Zuokas tarybos nario mandato neteks kitą dieną po to, kai „Valstybės žinios” paskelbs atitinkamą VRK nutarimą.

Penktadienį A.Zuokas paskelbė, kad sumokėjo teismo skirtą piniginę baudą ir kreipėsi į VRK, atsisakydamas tarybos nario mandato.

Pasak Z.Vaigausko, A.Zuokui nutarus pačiam atsisakyti mandato, komisija spręs, ar jo įgaliojimus panaikinti pagal vieną motyvą (teismo nutartis) ar pagal du (teismo nutartis ir sprendimas atsistatydinti).

VRK vadovas kol kas negalėjo pasakyti, kas užims A.Zuoko vietą taryboje.

Pernai vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) iškovojo devynis mandatus, dešimtas rinkimuose liko neseniai miręs buvęs Vilniaus meras Algirdas Čiučelis, toliau eina Kęstutis Nėnius ir Stanislovas Šriūbėnas.

A.Zuokas taip pat yra parlamentinės LiCS pirmininkas. Ar trauktis iš partijos lyderio posto, jis žada tartis su partijos vadovybe.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas pripažino A.Zuoką kaltu dėl pasikėsinimo papirkti buvusį miesto tarybos narį Vilmantą Drėmą ir skyrė jam 100 MGL dydžio – 12 tūks. 500 litų piniginę baudą. A.Zuokas šį nuosprendį ketina skųsti.

Bylos duomenimis, kad Vilniaus mero rinkimuose atiduotų balsą už A.Zuoką, V.Drėmai buvęs pasiūlytas didelės vertės projektavimo sandoris – už projektavimo darbus architekto specialybę turinčiam V.Drėmai A.Zuoko nurodymu buvo sumokėtas ir avansas – 45 tūkst. litų.

A.Zuokas pralaimėjo mero rinkimus 2003-ųjų balandį, tačiau po naujų politinių aljansų sudarymo buvo išrinktas meru tų pačių metų birželį.

Liberalcentristų lyderis A.Zuokas pernai po savivaldybių tarybų rinkimų Vilniaus mero postą užleido liberaldemokratui Juozui Imbrasui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.