E.Masiulis: referendumą dėl Ignalinos AE turi inicijuoti gyventojai, ne Seimas

Seimo opozicijai priklausančių liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis teigia, kad referendumo dėl Ignalinos jėgainės antrojo bloko veiklos pratęsimo inicijavimas yra šalies gyventojų, o ne valdžios prerogatyva.
E.Masiulis skeptiškai vertina iniciatyvą Seimo nutarimu surengti referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės (AE) darbo pratęsimo.

„Siūlymas Seime apsispręsti dėl referendumo diskredituoja tautos balso svarbą”, – pažymėjo E.Masiulis.

Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma kartu su Seimo rinkimais rudenį organizuoti ir referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo iki 2015 metų, parengė Seimo liberalcentristai.

Referendumą dėl Ignalinos jėgainės veiklos pratęsimą inicijuoja 9 privatūs asmenys, tarp kurių yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius, švietimo darbuotojų, muitininkų, energetikų profesinės sąjungos, pensininkų profesinė sąjunga „Bočiai”, Socialdemokratų sąjunga ir parlamentinis Liberalų sąjūdis.

Jeigu bus surinkta 300 tūkst. šalies gyventojų parašų, Seimas nustatys referendumo datą.

Sėkmingu referendumas būtų laikomas, jeigu už elektrinės veiklos pratęsimą dar penkeriems metams pasisakytų ne mažiau kaip trečdalis rinkimų teisę turinčių šalies gyventojų – 800-900 tūkst. žmonių.

Dabar rinkimuose savo valią gali pareikšti apie 2,7 mln. gyventojų.

Lietuva norėtų pratęsti Ignalinos atominės elektrinės darbą, nes naują jėgainę ketina pasistatyti tik maždaug po dešimtmečio, tuo tarpu Ignalinos jėgainę planuojama visiškai sustabdyti 2009-ųjų pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.