Už likviduojamą „Ekraną” siūloma 75 mln. litų

Už likviduojamos Panevėžio kineskopų bendrovės „Ekranas” nekilnojamąjį turtą jo pirkėja iš Kauno – UAB „Otega” sutinka mokėti 75 mln. litų. Tad beveik dvejus metus trunkanti įmonės bankroto procedūra gali baigtis jau po kelių mėnesių.

„Bankroto administratorius Gintautas Gelčys patvirtino, kad sąskaitą jau pasiekė avansas – 400 tūkst. litų. Kreditorių reikalavimu jį sumokėjo potencialūs „Ekrano” nekilnojamojo turto pirkėjai”, – rašo „Panevėžio rytas”.

Šiuo metu su pirkėju vyksta derybos, o sėkmės atveju jos baigsis dar šį mėnesį. G. Gelčys, kol vyksta derybos, neatskleidžia, kokią sumą gali gauti „Ekrano” kreditoriai, tačiau pirkėjas sutiko už visus pastatus mokėti 75 mln. litų ir 1 litą už teisę nuomotis po jais esančią žemę.

Neoficialiomis žiniomis, „Ekrano” teritorijoje gali įsikurti kelios gamyklos. Šiuo metu nedidelę dalį „Ekrano” pastatų nuomojasi įvairios firmos. Didžiausią plotą užima bendrovė „Girteka”, įsikūrusi viename buvusių cechų – jame sandėliuojami alkoholiniai gėrimai.

Pirmosiose bankrutavusio „Ekrano” varžytynėse buvo bandyta visą bendrovės turtą parduoti nedalomą už 300 mln. litų, tačiau pirkėjų neatsirado, tad po kelių mėnesių kreditoriai nusprendė nekilnojamąjį turtą parduoti už 118 mln., o įrengimus, baldus, žaliavas ir kitokį turtą įvertino 214 mln. litų.

Paklausesnius įrengimus įmonės ir fiziniai asmenys pamažu pirko, o nekilnojamuoju turtu iki šiol rimtai niekas nesusidomėjo. Visa žlugusios kineskopų gamyklos skola siekia 299 mln. litų, iš jos buvusiems darbuotojams – apie 7 mln. litų.

Komerciniams bankams „Ekranas” skolingas beveik 179 mln. litų, iš jų SEB bankui – 73 mln. litų. Skolos „Sodrai” ir Valstybinei mokesčių inspekcijai – beveik 27 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.