Dėl Nidos kelio – derybos

Smarkūs ginčai dėl kelio Smiltynė–Nida rekonstrukcijos nebuvo beprasmiai. Avaringumu visoje Lietuvoje garsėjantį kelią greičiausiai bus leista paplatinti.

Tokių žodinių susitarimų pasiekta po šią savaitę vykusių Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos pareigūnų susitikimo su kelininkais, Neringos savivaldybės bei Nacionalinio parko direkcijos atstovais. Važiuojamoji kelio dalis vietoj dabar esančių 6 metrų pločio būtų paplatinta iki 7, o kelkraščiai iš abiejų pusių būtų po vieną metrą, pusė jo – asfaltuota.

Išasfaltuotas pusmetris būtų pažymėtas balta juosta ir tai kelią padarytų žymiai saugesnį. Nuolat pakeles knisantys šernai žemėmis nebeužverstų važiuojamosios dalies. Pagal 2001-ųjų projektą važiuojamąją dalį norėta platinti iki 8 metrų. Tačiau Nacionalinio parko generalinis planas nenumato ir menkiausio jo platinimo, tik dangos pakeitimo galimybę.

Šiomis dienomis planas bus dar kartą peržiūrėtas ir jei paaiškės, jog kelio platinimui jis prieštarauja, liks vienintelė išeitis – rekonstrukciją įteisinti Vyriausybės nutarimu.

Pernai vieninteliame Neringos kelyje buvo 111 autoįvykių, užpernai – 125.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.