A. Paleckiui pabodo socdemų „meilė trise” Vilniaus taryboje

Buvęs socialdemokratas Algirdas Paleckis nusprendė trauktis iš sostinės vicemero posto, nes, kaip pats aiškina, jam pabodo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos socdemų frakcijos „flirtavimas” su opozicija.
Pasak pašalinto iš partijos politiko, socialdemokratų frakcija sostinės taryboje tapo tarsi „trigalvis slibinas”, kurio viena galva kartu su partija „Tvarka ir teisingumas” bei Lenkų rinkimų akcija dirba valdančiojoje koalicijoje, kita žvalgosi į opozicinių konservatorių pusę, o trečioji – bendrauja su opoziciniais liberalcentristais.

Konservatoriai pastaruoju metu bandė inicijuoti pokyčius sostinės valdžioje – buvo derėtasi su Artūro Zuoko vadovaujamais liberalcentristais bei Liberalų sąjūdžiu, o vėliau dėl paramos norėta kalbėtis su socdemais.

Kalbėta, kad socialdemokratai yra linkę dabartinę padėtį keisti tik gavę mero postą, o esą nesutikus patenkinti šio reikalavimo pasiliks dabartinėje valdančiojoje koalicijoje.

„Mano išėjimas iš vicemerų yra ženklas, kad socdemai neturi derėtis vienu metu su 56 partijom”, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė A.Paleckis.

Tačiau jis sakė kol kas nesitrauksiantis iš 6 narius vienijančios socialdemokratų frakcijos, liksiantis valdančiojoje daugumoje bei dirbsiantis Kultūros ir švietimo komitete. A.Paleckio teigimu, realiausias jo įpėdinis mero pavaduotojo poste yra frakcijos seniūnė Jūratė Žeimienė.

Iš socialdemokratų partijos (LSDP) pašalintas A.Paleckis pastaruoju metu buria naują politinę jėgą vardu „Frontas”. Pasak jo, steigiamasis partijos suvažiavimas numatomas balandžio mėnesį, partijos kūrimui surinkta apie 700 parašų. Pagal įstatymus, norint užregistruoti naują politinę jėgą, reikia turėti ne mažiau nei 1000 rėmėjų.

A.Paleckio teigimu, į „Frontą” renkasi daugiausia jauni žmonės, tačiau derybos neva yra vedamos su LSDP senbuviu Bronislovu Genzeliu, kuris taip pat nesutariąs su partijos vadovybe. Prie naujos politinės jėgos turėtų prisijungti ir rašytojas Vytautas Petkevičius, parašęs savo skandalingąją knygą „Durnių laivas”.

A.Paleckis teigia, kad jo pašalinimas iš LSDP buvo premjero ir socdemų lyderio Gedimino Kirkilo „slaptasis planas”, kuriuo siekiama, jog Vilniaus savivaldybės tarybos socdemų frakcija pakriktų ir sudarytų sąjungą su dabartine sostinės opozicija. A.Paleckio teigimu, partijos lyderio G.Kirkilo pavaduotoja Milda Petrauskienė važinėja po LSDP skyrius ir vadina jį „Putino projektu”.

„Bandoma parodyti, kad aš esu vos ne bin-Ladeno (ieškomiausio pasaulyje teroristo – BNS)statytinis”, – šmaikštavo buvęs socdemas.

A.Paleckis tikisi jam palankesnių nuotaikų, šį šeštadienį išrinkus naują LSDP Vilniaus skyriaus pirmininką. Pasak politiko, jeigu juo taptų Juozas Olekas, Vytenis Andriukaitis arba Gintautas Paluckas, tuomet tikėtina, jog socdemai nesitrauks iš dabartinės valdančiosios koalicijos sostinės taryboje, tačiau, jeigu skyriui vadovauti pradėtų G.Kirkilo „statytinis” – tuomet esą koalicija gali subyrėti.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas” (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai – 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių” frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku, įkūrė naują Nepriklausomą frakciją. Pastarieji yra pasiūlę socialdemokratų frakcijai pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "A. Paleckiui pabodo socdemų „meilė trise” Vilniaus taryboje"

  1. AHA

    o cia kartais ne apie justa kalbama. nuotrauka tai tikrai jo 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.