Dujų vartotojai dar neprasiskolino

Nors nuo naujųjų metų gamtinės dujos brango daugiau nei 70 proc., „Lietuvos dujos” tikina, kad gyventojai kol kas neįklimpo į skolas.

„Didelį vartotojų aktyvumą stebėjome gruodį, kai buvo paskelbta apie gamtinių dujų brangimą. Tuomet užfiksuota vartotojų, deklaravusių gerokai didesnį nei įprastai gamtinių dujų kiekį. Dažniausiai tai buvo privačių namų, šildomų dujomis, savininkai, – pasakojo „Lietuvos dujų” atstovė spaudai Sigita Petrikonytė–Jurkūnienė. – Buvome pasirengę tokiems atvejams ir mūsų inspektoriai ėmė tikrinti įtartinus vartotojus.”

Pašnekovė pripažįsta, kad bendrovė sulaukė bandžiusiųjų už gamtines dujas sumokėti į priekį sena kaina pasipiktinimo, esą, kodėl jie yra tikrinami. Vartotojų, mėginusių piktnaudžiauti, nebuvo daug, nors konkretaus skaičiaus įmonė neskelbia.

Visi „Lietuvos dujų” vartotojai buvo informuoti, kad nuo sausio 1 d. keičiasi gamtinių dujų kaina. Tačiau įmonė vasario viduryje sulaukė skambučių lavinos iš gyventojų, kurie nežinojo, kiek tiksliai reikia mokėti už dujas.

„Kadangi kaina keitėsi, pradžioje buvo nustatyta viena, vėliau „Lietuvos dujos” ją sumažino, tai vasarį, kai atėjo metas atsiskaityti už dujas, suvartotas sausio mėnesį, sulaukėme labai daug skambučių iš gyventojų. Jie tikslinosi ir domėjosi, ar tikrai reikia mokėti tą kainą, kuri nurodyta mūsų išplatintose skrajutėse, ar anksčiau skelbtą spaudoje”, – dėstė S.Petrikonytė-Jurkūnienė.

Ji tikina, kad smarkiai pabrangus dujoms kol kas neužfiksuota didesnio skolininkų skaičiaus, nedidėjo ir skolos, vartotojai už dujas tvarkingai atsiskaito nauja kaina.

„Sakyčiau, atvirkščiai, gyventojai ėmė pareigingiau mokėti. Tie asmenys, kurie buvo įsiskolinę, suskubo atsiskaityti gruodį, o kainoms pasikeitus, aktyviai jomis domėjosi”, – sakė bendrovės atstovė.

„Lietuvos dujos” visoje šalyje turi apie 537 tūkst. buitinių vartotojų ir 5,3 tūkst. verslo klientų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.