Poilsiautojams gresia mokesčiai

Palangos valdininkai niekaip nesusitaria dėl įvažiavimo į kurortą mokesčio. Per vakar vykusį miesto tarybos posėdį politikai nepatvirtino jo rinkimo tvarkos.

Vienbalsiai nuspręsta sprendimą atidėti, motyvuojant, kad jis nėra tinkamai paruoštas.

Pasak Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, tai išeis tik į naudą. Mokesčio rinkimo tvarka bus supaprastinta. O tai suteiks galimybę jį įvesti jau šią vasarą.

Palangos taryba yra patvirtinusi, kad ratuoti poilsiautojai turės mokėti įvažiuodami į vakarinę Palangos dalį už Klaipėdos plento, tarp S.Dariaus ir S.Girėno bei Ligoninės gatvių.

Planuota, kad mokestis už įvažiavimą į šią teritoriją lengviesiems automobiliams siektų 10 litų už parą. Tačiau taryba šio klausimo svarstymą atidėjo. Prie jo planuojama grįžti kitame posėdyje, kuris vyks kovo 27-ąją.

Mokestį planuojama imti tik už įvažiavimą. Sumokėjęs jį poilsiautojas minėtoje teritorijoje automobiliu galės važinėti kiek norės. Talonas galios parą.

„Dabar galiu tiksliai pasakyti, kad šį sezoną rinkliava už naudojimąsi miesto infrastruktūra tikrai bus įvesta”, – tvirtino direktorius.

Palangos savivaldybės taryba taip pat priėmė sprendimą, kad per vasaros sezoną teks mokėti ir už transporto priemonių stovėjimą gatvėse.

Mokestis sieks nuo 1 lito už valandą ir nuo 5 litų už parą. Norintiesiems palikti automobilį arčiau jūros teks pakloti kur kas daugiau.

Palangoje rinkliavas už įvažiavimą ir automobilių stovėjimą norima įvesti nuo birželio ar liepos mėnesio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.