R.Grigas: Psichologinę kovą laimėjo varžovai

Po nesėkmingų Kauno „Žalgiriui” Eurolygos rungtynių su Pirėjo „Olympiacos” ekipa įvyko spaudos konferencija, kurioje vyravo slogios nuotaikos, o nuliūdęs Rimantas Grigas krimtosi dėl nesėkmės.

Pirėjo „Olympiacos” vyriausiasis treneris Panagiotis Giannakis:

Tai buvo labai nervingos ir įtemptos rungtynės. Abi komandos troško iškovoti pergalę. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme prastai, padarėme daugybę klaidų ir nepasiėmėme kamuolių, o antroje rungtynių pusėje sustiprinome gynybą, atkovojome kamuolius ir perėmėme iniciatyvą. Turėjome kantrybes net ir atsilikinėdami. Nugalėjome stiprią komandą su neįtikėtinais sirgaliais. Noriu palinkėti „Žalgiriui” sėkmės. Nors tai nebuvo rezultatyvios rungtynės, paskutinįjį turą žaisime geros nuotaikos.

Kauno „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas:

Pralaimėjome todėl, kad niekaip negalėjome nugalėti jaudulio, noro pasiekti rezultatą ir psichologinio spaudimo. Įtampa tęsėsi iki rungtynių pabaigos. Laimėjo ta komanda, kuri pirmoji įgijo persvarą. Psichologinę kovą laimėjo varžovai.

Labai jaudinomės, nepataikėme. Kiekvienas žaidėjas jautė rungtynių reikšmę. Mūsų lyderiai, ypač Collinsas, jaudinosi, kad nepavyko sužaisti rungtynių su „Real”. Pralaimėjome ne dėl lengvabūdiškumo, o dėl didžiulio jaudulio.

Šiandien rungtynės buvo nerezultatyvios, viskas turėjo spręsti rungtynių pabaigoje. Tas Blakney tritaškis iš nepatogios padėties psichologiškai nulėmė pabaigą. Noriu padėkoti vyrams už kovą, už pastangas. Atsiprašome žiūrovų, kad iškritome iš tolimesnės kovos.

Kas nutiko Brownui? Jis jaudinosi. Labai pergyveno dėl rezultato. Treniruotėse stengėmės nukreipti krepšininkų mintis, tačiau nerimas išliko. Visai komandai persidavė Browno jaudulys. Be to, šio žaidėjo nelabai myli ir teisėjai. Gal išėjo iš pusiausvyros ir dėl to, kad teisėjai nedavė vienos ar kitos pražangos. Nenoriu kritikuoti teisėjų, visi daro klaidų.

Ant svarstyklių buvo padėta labai daug. Šios rungtynės mums galėjo suteikti vilčių kovoti dėl ketvirtfinalio.

Manau, kad „Žalgiriui” šį sezoną šiek tiek pritrūko sėkmės. Praėjusiose rungtynėse su „Real” ekipa ispanai turėjo tiek sėkmės, kad bent pusę galėtų duoti mums. Šiandien negalėjome pataikyti savo metimų. Jiems pavyko įmesti tritaškį ketvirtajame kėlinuke. Blakney net nebuvo nepasiruošęs metimui, kojos buvo nepatogiai padėtos, bet pamatė, kad baigiasi atakos laikas ir jam nusišypsojo sėkmė.

Kaip nuteikti komandą rungtynėms šeštadienį? Man labai malonu dirbti su tokiais žaidėjais, kurie labai pergyvena. Gal kartais ir būtų geriau, kad jie greičiau pamirštų nesėkmes. Džiaugiuosi, kad yra tokių vyrų. Nepavyko Eurolygoje, pavyks kitur.

Kai yra kontaktas, reikėtų švilpti pražangas. Tokį žaidėją kaip Marcusą išmušė iš vėžių. Dvi minutes negalėjau pakeisti Marcusą Collinsu. Gal reikėjo prašyti minutės pertraukėlės, kad atlikti keitimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.