K. Glaveckas: pinigų mokytojams yra, tačiau Vyriausybė jų neranda

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo Kęstučio Glavecko nuomone, dabartinė Vyriausybė perdeda, mušdama pavojaus būgnais ir sutirštindama spalvas dėl galimo Lietuvos finansinės sistemos nestabilumo.

„Geras valstybės biudžeto surinkimas, bendrojo vidaus produkto, eksporto bei prekių ir paslaugų pardavimo augimas liudija apie pakankamai gerą Lietuvos ekonominę situaciją. Verslininkų bei Europos Sąjungos paramos dėka Lietuvos ūkis dar išlieka konkurencingas, nors turi aiškią to mažėjimo tendenciją”, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė K. Glaveckas.

Jis taip pat apgailestavo, kad stiprėjant Vyriausybės finansinėms galioms, Lietuvos Ministrų Kabinetas ne tik nesiima ryžtingų veiksmų pabaigiant pradėtas reformas (kova su korupcija, žemės ir sveikatos apsaugos reforma bei kt.), tačiau ir toliau leidžia įsibėgėti socialinės infrastruktūros krizei.

„Pagrindinė šios krizės priežastis yra neefektyvi Vyriausybės veikla bei savivaldybių neveiklumas vykdant švietimo reformą, kurios sėkmingam įgyvendinimui buvo pakankamai laiko ir lėšų. Švietimo įstaigų tinklas, kurio išlaikymas vis brangsta, kiekybiškai išliko toks pats ir nedavė pagrindo gerėti švietimo sistemos kokybei. Švietimo įstaigų išlaikymui yra išleidžiama tiek pat lėšų, kaip ir pedagogų darbo užmokesčiui”, – teigė K. Glaveckas.

Jo nuomone, dabartinėje situacijoje yra būtina didinti darbo užmokestį švietimo darbuotojams, nepamirštant ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų, ir šių lėšų šaltinis galėtų būti Vyriausybės paimta 200 milijonų litų trumpalaikė paskola, kuri būtų padengta 2008 metų valstybės biudžeto viršplaninėmis pajamomis.

„Arklys, ant kurio joja dabartinė Vyriausybė, pradeda gaišti, todėl geriausia strategija būtų nuo jo nulipti”, – teigia K. Glaveckas.

Parlamentaras mano, kad dabartinė Vyriausybė yra nepajėgi pabaigti pradėtų reformų ir iš esmės spręsti įsisenėjusių problemų, todėl, K. Glavecko teigimu, geriausias sprendimas jai būtų dabar atsistatydinti, nes Seimo rinkimų rezultatų laukimas gali tik pabloginti esamą situaciją.

„Besitęsiantys mokytojų streikai ir viešo dialogo bei veiksmų su Vyriausybe nebuvimas šią situaciją gali paversti grandinine reakcija, prie kurios prisidės kitų socialinės infrastruktūros sferų darbuotojai”, – prognozuoja parlamentaras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

3 atsiliepimai į "K. Glaveckas: pinigų mokytojams yra, tačiau Vyriausybė jų neranda"

  1. kas dar nezino

    pries mokytoju algu kelima balsavo sysas, salamakinas, pavilioniene, bogusis, balcytis ir kiti (viso 10 seimunu), uz balsavo 40, 9 susilaike. placiau http://www.on.lt naujienose >>seimo posedziuose (arba google>>seimo posedis nr.388)

  2. oioi

    Kaip jie ras,jei reikia sau iseitinems kompensacijoms pasilikti,atlyginimus sau pasididinti,vokeliuose gaunamus pasididinti-tai kur jums mokytojai,bibliotekininkai ir kt.liks. „&#039JUG JUS ESATE GERIAUSIAI APSIRUPINE” ne taip kaip parlamentarai.Cia kaip tas anekdotas- Ar valstybeje yra skurdziu-klausia vienas.Kitas jam atsako-taip yra:gyvena valdiskame buste,vazineja valdiska masina,atostogauja valdiskais pinigais ir kitu valdisku geru…..

  3. oioi

    dar pamirsau prie anekdoto-ir valdiska pirtele ant ezero kranto turi. O kas tokie -visiems aisku!!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.