Tėvynės sąjunga galutinai priglobė tautininkus

Tėvynės sąjunga galutinai priglobė tautininkus – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną vykęs suvažiavimas antradienį de jure pritarė tautininkų įsiliejimui į konservatorių gretas.
Už tokį sprendimą balsavo 612 konservatorių suvažiavimo delegatų iš 655 dalyvavusiųjų. Tautininkų prisijungimui nepritarė tik pavieniai konservatoriai.

„Būkite pasveikinti, bendražygiai!”, – po balsavimo į suvažiavimo dalyvius kreipėsi tautininkų vedlys Gintaras Songaila, tačiau savo kalboje paminėjo, kad konservatoriams kol kas trūksta „tautinės savasties ir ryžto”.

Tautininkų sąjunga buvo viena mažiausių iš visų oficialiai įregistruotų politinių partijų Lietuvoje. Jį neturėjo savo atstovų dabartiniame Seime. Per praėjusį vasarį vykusius savivaldos rinkimus sąjunga visoje Lietuvoje gavo vos 5 tūkst. balsų ir tik tris mandatus Akmenės rajono taryboje.

Tėvynės sąjungos artimuose planuose yra ir susijungimas su Molėtų mero Valentino Stundžio vadovaujamais krikščionimis demokratais.

Seime neatstovaujami krikdemai vienija apie 4,5 tūkst., neparlamentinė Tautininkų sąjunga turėjo apie 3 tūkst. narių, tuo tarpu šios sąjungos branduolys konservatoriai turi beveik 14 tūkst. narių.

Susijungimas su tautininkais ir krikdemais įgyvendins kairiųjų vykdoma politika nepatenkintų konservatorių raginimus centro dešiniosioms partijoms burtis į dešiniųjų koaliciją „Vardan Lietuvos”. Dešiniųjų jėgų telkimo kūrimo iniciatyvinei grupei, be Tėvynės sąjungos ir prie jos prisišliejusių tautininkų, Lietuvos krikščionių demokratų, taip pat priklauso ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Kaip pavieniai asmenys dalyvauja visuomeninės Piliečių santalkos nariai bei kiti visuomenininkai.

Dabartinę valdančiąją mažumos koaliciją sudaro daugiausia kairiajai ideologijai priskiriamos partijos – socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, socialliberalai bei nuo „darbiečių” atskilusi Pilietinės demokratijos partija. Dešiniesiems šioje koalicijoje atstovauja Artūro Zuoko liberalcentristai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Tėvynės sąjunga galutinai priglobė tautininkus"

  1. Prižgintas

    Kas iš to. Komunistų metastazės vadovauja visoms sritims,net vyriausybei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.