Seime surinkti parašai išmesti A.Kubilių iš vicepirmininko posto

Seime surinkti parašai po dokumentu, kuriuo reiškiamas nepasitikėjimas Seimo pirmininko pavaduotoju bei konservatorių lyderiu Andriumi Kubiliumi.

Pasirašiusieji seimūnai nepasitikėjimą A.Kubiliumi reiškia dėl sausio 31 dieną jo priimto procedūrinio sprendimo, kuriuo buvo padaryta pertrauka svarstant Atominės elektrinės įstatymo pataisas, leidusias streigti nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo LT” naujos patronuojančios bendrovės pagrindu.

„A.Kubiliaus pirmininkavimas vertintinas kaip piktybinis naudojimasis pirmininkaujančio teise pasižymintis nepagarba Seimo nariams ir galbūt netgi viešųjų ir privačių interesų supainiojimas. Seimo pirmininko pavaduotojas A.Kubilius buvo suinteresuotas vilkinti klausimo sprendimą”, – rašoma dokumente, po kuriuo pasirašė 41 parlamentaras.

Konservatorių lyderio padaryto pažeidimo egzistavimą patvirtino Seimo Etikos ir procedūrų komisija, kuri nusprendė, jog A.Kubilius pažeidė Seimo Statuto nuostatą, kad balsavimai procedūriniais klausimais negali būti atidedami.

Premjeras Gediminas Kirkilas savo oponentui bei konservatorių lyderiui siūlo elgtis garbingai ir atsistatydinti pačiam, nes esą Seimo pirmininko pavaduotojo postą gavo už beveik pusantrų metų trukusią paramą tuometinei mažumos Vyriausybei.

„Aš manau, kad Andriui Kubiliui derėtų apskritai atsistatydinti iš Seimo pirmininko pavaduotojų, nes šiuo metu jau yra daugumos Vyriausybė, jie atsisakė paramos ir šiaip garbingi politikai tą darytų”, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras pirmininkas.

Tuo metu pats A.Kubilius nepasitikėjimą vertina kaip susidorojimą su opozicija, nes jo vadovaujamos Tėvynės sąjungos frakcija bandė stabdyti pratęstoje rudens sesijoje ypatingos skubos tvarka priimti Atominės elektrinės įstatymo pataisas.

Antroji priežastis, Tėvynės sąjungos pirmininko teigimu, yra susijusi su valdančiosios koalicijos įsipareigojimais naujiesiems partneriams socialliberalams.

Kaip žinia, prie valdančiosios socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, liberalcentristų bei Pilietinės demokratijos partijos koalicijos prisijungus Naujajai sąjungai (socialliberalams), pastariesiems buvo pažadėta Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininko kėdė, kuri yra „pririšta” prie Seimo pirmininko pavaduotojo posto.

Socialliberalų prezidiumas į šiuos postus jau paskyrė ir kandidatą – buvusį užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

5 atsiliepimai į "Seime surinkti parašai išmesti A.Kubilių iš vicepirmininko posto"

  1. cha

    reiketu kokiu nors budu perduoti informacija apie mokytoju streika Europos sajungai, gal padarytume geda valdantiesiems, gal kas nors atkreips i tai demesi :javascript: addsmiley(&#039 😀 &#039);D

  2. Česius

    Prasideda opozicijos persekiojimas. Konservatoriai bus dorojami kaip hugenotai Prancūzijoje.O iš tribūnų bus rėkaujama apie demokratiją. Socdemai susiliejo su oligarchais.Tuoj prie jų prisijungs darbiečiai.

  3. Zalepūga

    Pirmiausia reikia išvaikyti iš seimo komunistus ir kitus banditus

  4. Nijolėį

    Man gėda gyventi tokioje Lietuvoje.Trūksta žodžių…

  5. Pilietis

    Visę seime Geri, kada miega. Kas iš jų galvoja apie mus??????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.