Lietuvos kovotojai neketina nusileisti užsieniečiams

Ateinantį sekmadienį „Siemens” arenoje dvikovos sporto šakų gerbėjai turės galimybę stebėti geriausių Lietuvos bušido kovotojų dvikovas su pripažintais pasaulio kovotojais.

Kovo 16 dieną Lietuvos bušido federacija rengia MMA bušido superturnyrą, kuriame išvysime dešimt kovų. Lietuvos rinktinės varžovai bus kovotojai iš Japonijos, Vokietijos, Italijos, Rusijos, Lenkijos bei kitų valstybių.

Bene įdomiausia turėtų būti sunkiasvorio Tado Rimkevičiaus, pravardžiuojamo Lokiu, ir ruso Deniso Komkino dvikova. Rusijos atletas pasižymi didele fizine jėga bei agresyvumu. Dėl savo mažo ūgio bei „Pride” žvaigždės Igorio Vovčančino kovos stiliaus Denisas pasaulyje vadinamas naujuoju Igoriu Vovčančinu. Tadas turėjo net 15 profesionalių MMA kovų ir tik dvi iš jų pralaimėjo. Daugiau nei pusę pergalių Lokys šventė nokautais. Praėjusių metų lapkritį lietuvių galiūnui net neprireikė dviejų minučių, kad rankos laužimu atimtų pergalę iš 30 kg už save sunkesnio amerikiečių kovotojo Johno Browno.

D.Komkinas profesionalių MMA kovų turėjęs 16 ir tik per keturias iš jų pralaimėjęs.

Nokautais Denisas taip pat baigė beveik pusę kovų. Tiesa, Tadas gerokai pranašesnis už priešininką ūgiu, nes rusų kovotojas už lietuvį žemesnis net 14 centimetrų.

Paklaustas, ką mano apie būsimą kovą, Tadas Lokys nedvejodamas pasakė: „Laukia įtempta kova, nes varžovas ne mažiau patyręs ir pavojingas. Tačiau manau, jog kovą baigsiu nokautu pirmajame raunde, kaip kad ir mėgstu.”

Ne mažiau intriguojanti bus ir Jordano Poškaičio kova su pasaulio kikbokso čempionu Mateuszu Gluchu. Jordanas šiai kovai rengiasi pasitelkęs į pagalbą geriausius kovos menų specialistus. Sportininkas neabejoja, kad įveiks varžovą. „Jeigu abejočiau savo jėgomis, ar kopčiau į ringą?” – klausė J.Poškaitis.

„Jordanas yra vienas geriausių šidokan karatė meistrų Europoje, – apie lietuvį kalba M.Gluchas. – Šiuo metu lavinu taktiką. Mano tikslas – nesuteikti jam progos parodyti stipriųjų savybių ir pasinaudoti silpnosiomis.”

Per kitas kovas Marius Liaukevičius susikaus su elitiniu Lenkijos karatė meistru Ireneuszu Mila, pasaulyje pagarsėjusiu ypač efektingais nokautuojančiais kojų smūgiais.

Lietuvos rinktinės kovotojas Egidijus Valavičius šįkart jėgas išmėgins su agresyviuoju italu Matteo Minozio, sveriančiu 98 kilogramus. Italas jau pareiškė turintis kovos planą, kuris garantuos jam pergalę. Tačiau lietuvio šis pareiškimas neišgąsdino: „Įdomu, ką jis tokio sugalvojo. Jeigu Matteo mano, kad kovoju pagal kokį nors pastovų šabloną, labai klysta. Ir tai mano privalumas. Savo kovos būdus aš nuolat keičiu.”

Petras Markevičius stos į kovą su ypač pavojingu varžovu iš Maroko, pastaruoju metu Olandijoje gyvenančiu Noufelu Ammelouku, Rolandas Agrba susikibs su vokiečiu Phillippu Hohne, pravarde Katinas. „Mane dėl mano negailestingų kovų pravardžiuoja ne tik Katinu, bet ir Monstru, Pitbuliu”, – sako lietuvio priešininkas.

Kitas Vokietijos atstovas Denisas Shneidmileris ringe susikaus su Gediminu Zabotkumi. Eriko Petraičio laukia kova su vienu iš geriausių Japonijos ZST kovotojų Masanori Kanehara, kuris garsėja puikiais smūginiais ir imtynių veiksmais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.