Europarlamentarė traukiasi

Europarlamentarė Ona Juknevičienė įteikė Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) generaliniam sekretoriui Aleksandrui Beelsui pareiškimą, kad traukiasi iš šios frakcijos biuro, kaip priežastį nurodydama narystės Darbo partijoje nutraukimą.

Taip pat ji rašo, kad Darbo partijos atstovas ALDE biure neturėtų teisės balsuoti jos vardu.

ALDE – trečios pagal dydį Europos Parlamento politinės grupės biuro narė O.Juknevičienė buvo nuo 2004 iki 2007 metų pradžios. Po to ją pakeitė buvęs Darbo partijos vicepirmininkas Šarūnas Birutis. Šį sausį, kai politikė buvo išrinkta Darbo partijos vicepirmininke, atsakinga už santykius su tarptautinėmis institucijomis, ji vėl grįžo į ALDE biurą. Iš Darbo partijos O.Juknevičienė pasitraukė jos nariams Seime balsavus už įstatymo pataisas, leidžiančias steigti „Leo Lt”.

Šiuo metu Europos Parlamento Liberalų ir demokratų frakcijoje yra 101 narys, iš kurių 7 – europarlamentarai iš Lietuvos. Darbo partijai atstovauja Šarūnas Birutis ir Jolanta Dičkutė, Liberalų sąjūdžiui – Eugenijus Gentvilas. Kiti Lietuvos atstovai ALDE politinėje grupėje nepriklauso jokioms politinėms partijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.