Austros „arkliukas” kilstelėjo ją aukštyn

Pasaulio uždarųjų patalpų čempionate Valensijoje (Ispanija) pirmąją varžybų dieną startavo abi Lietuvos sportininkės – 28-erių Austra Skujytė ir dvidešimtmetė Lina Grinčikaitė.

Penkiakovės varžybų pirma rungtis – 60 m barjerinis bėgimas – Austrai nebuvo sėkminga, ji liko paskutinė, aštunta (8,84 sek.). Šuolių į aukštį sektoriuje A.Skujytės rezultatas buvo geresnis – užimta penktoji vieta (trečiu bandymu įveikė 1,81 m), o bendrojoje įskaitoje lietuvė po dviejų etapų iš aštuntosios vietos pakilo į šeštąją. Trečia buvo rutulio stūmimo rungtis. Tai – Austros „arkliukas”. 2004-ųjų pasaulio uždarųjų patalpų čempionato bronzinė prizininkė bei Atėnų olimpiados vicečempionė A.Skujytė rutulį stumia išties toli – per svarbiausius lengvosios atletikos renginius ji beveik visada tampa šios rungties lydere. Taip ji gerokai pakoreguoja savo vietą bendrojoje įskaitoje. Vakar irgi viskas vyko beveik pagal planą: Austros įrankis nulėkė 17,00 m, tai geriausias jos asmeninis rezultatas uždarosiose patalpose. Lietuvė šioje rungtyje buvo antra, o bendrojoje įskaitoje po trijų etapų irgi kilstelėjo į antrąją poziciją (2930 tšk.) poziciją. Toliau nuskriejo tik ukrainietės Natalijos Dobrynskos įrankis (17,18 m), ji irgi pasiekė geriausią asmeninį rezultatą ir po šios pergalės bendrojoje įskaitoje atsidūrė trečiojoje vietoje (2913 tšk.) Lydere išliko belgė Tia Hellebaut (3016 tšk.). Vakare penkiakovininkių dar laukė šuolių į tolį bei 800 m bėgimo varžybos.

Jaunoji Lietuvos sprinterė L.Grinčikaitė 60 m bėgimo varžybų atrankos etape savo grupėje buvo penkta – 7,45 sek. (asmeninis Linos rekordas – 7,32 sek.) ir vakarop bėgo pusfinalyje, į kurį pateko 24 geriausią rezultatą pademonstravusios bėgikės. Šį sykį Lina distanciją įveikė per 7,41 sek. ir į finalą nepateko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.