Okruašvilis pareiškė, kad Gruzijos prezidentas turi turto, vertinamo 2 milijardais dolerių

Buvęs Gruzijos gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis pareiškė, kad šalies prezidentas Michailas Saakašvilis turi maždaug dviejų milijardų dolerių vertės turto.
„Tai, žinoma, ne tikslus skaičius, o labai artimas realiam”, – sakė I.Okruašvilis interviu televizijos kompanijai „Kavkasija”, įrašytame prieš kelias dienas Paryžiuje ir parodytame Gruzijoje ketvirtadienio vakarą.

Pasak jo, M.Saakašviliui Gruzijoje priklauso bendrovė – mobiliojo ryšio operatorė, kuri jau artimiausiu laiku gali dvigubai padidinti savo kapitalą.

„Jis (Saakašvilis) per fiktyvius asmenis įsigijo televizijos kompaniją „Rustavi 2″ ir dar kelias dideles bendroves, o dabar nori nusipirkti geležinkelį”, – sakė I.Okruašvilis.

Opozicijos politikas taip pat teigia, kad „geriausias kyšis Saakašviliui – brangus laikrodis, kainuojantis nuo 50 tūkst. dolerių”.

„Aš galiu pagal archyvinius televizijos kadrus, kuriuose matyti laikrodis ant Saakašvilio rankos, tiksliai pasakyti jų kainą ir iš ko jis jį gavo kaip kyšį”, – sakė I.Okruašvilis.

Be to, interviu jis pareiškė nuomonę, kad neseniai vykusią M.Saakašvilio rinkimų kampaniją apmokėti padėjo taip pat ir Rusijos verslininkas, kilęs iš Gruzijos, Bidzinas Ivanišvilis.

Kaip mano eksministras, „Ivanišvilis visada darė viską, kas įmanoma, kad užtikrintų komfortą Gruzijos valdžiai”.

„Esu tikras, kad didelė dalis tų 400 mln. dolerių, kuri buvo sunaudoti neseniai vykusiai Saakašvilio rinkimų kampanijai finansuoti, buvo B.Ivanišvilio pinigai, ir tokiai nuomonei pagrįsti aš turiu gana svarių argumentų”, – sakė I.Okruašvilis.

Jis taip pat pareiškė nuomonę, kad dalis B.Ivanišvilio lėšų anksčiau buvo panaudota ir „oranžinei revoliucijai” Ukrainoje finansuoti.

I.Okruašvilis vėl pareiškė, kad turi M.Saakašvilį ir jo aplinką kompromituojančios medžiagos.

„Kai imi dalyvauti politinėje kovoje, turi turėti kozirių, kuriuos bus galima panaudoti, kai reikės”, – sakė I.Okruašvilis.

Šiuo metu I.Okruašvilis yra Paryžiuje, vienoje gruzinų šeimų, kur laukia teismo. Jis buvo sulaikytas lapkritį Vokietijoje ir perduotas Prancūzijai, nes šios šalies ambasadoje Tbilisyje jis gavo Šengeno vizą.

Tėvynėje 34-erių metų I.Okruašviliui gresia 25 metai kalėti pagal kaltinimą korupcija ir tarnybos įgaliojimų viršijimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.