Titulai nepadėjo „Realui“

Prie Europos futbolo grandų, baigusių pasirodymą UEFA čempionų lygoje, prisijungė ir tituluotasis Madrido „Realas”.

Ispanijos pirmenybių lyderis „Realas” pralaimėjo ir antrąsias aštuntfinalio rungtynes italų „AS Romai” 1:2, šį kartą – savo aikštėje.

Į ketvirtfinalį taip pat nepateko 2007-ųjų Čempionų lygos nugalėtojas italų „AC Milanas” bei UEFA taurės laimėtoja ispanų „Sevilla”.

„Kai užtikrintai žaidžia starto sudėties futbolininkai ir juos vėliau pakeičiantys atsarginiai, galima įveikti bet kurį varžovą”, – pabrėžė „AS Roma” strategas Luciano Spalletti.

11 metrų baudinių prireikė Portugalijoje, kur vietos „Porto” 1:0 atsirevanšavo Gelzenkircheno „Schalke 04” už nesėkmę tokiu pačiu rezultatu Vokietijoje. Deja, lemiamoje baudinių loterijoje portugalų ekipos vartininkui Heltonui sekėsi prasčiau – jo kolega iš varžovų klubo Manuelis Neueris atrėmė du „Porto” žaidėjų smūgius ir „Schalke 04” triumfavo 4:1.

„Vieta ketvirtfinalyje – Neuerio nuopelnas. Turiu galvoje ne vien 11 m baudinius, bet ir kelis mačo epizodus, kai Manuelis išgelbėjo komandą nuo įvarčių”, – pabrėžė nugalėtojų vyriausiasis treneris Mirkas Slomka.

Kovą Čempionų lygoje tęs Londono „Chelsea” futbolininkai, namuose 3:0 sutriuškinę Pirėjo „Olympiakos”.

Kartu su „AS Roma”, „Schalke 04” ir „Chelsea” kitame atkrintamųjų varžybų etape rungtyniaus Londono „Arsenalas”, Stambulo „Fenerbahce”, „Manchester United” ir Liono „Olympique”.

Paskutinis – aštuntasis – ketvirtfinalio dalyvis paaiškės kovo 11-ąją Milane, kur vietos „Interas” išmėgins jėgas su „Liverpooliu”. Pirmąją šių komandų dvikovą Liverpulyje 2:0 laimėjo Anglijos klubas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.