Reikalavimas atšaukti mokytojų atlyginimų kėlimo programą – streikininkų lyderio ambicija, teigia premjeras

Reikalavimas atšaukti ilgalaikę mokytojų atlyginimų kėlimo programą yra streikuojančių pedagogų profsąjungos lyderio asmeninė ambicija, mano premjeras Gediminas Kirkilas.
„Aš nežinau, ar streikuojantys mokytojai žino, ko jie reikalauja. Mane labai nustebino, kad Alekso Bružo protestuotojai įteikė reikalavimą atšaukti šią programą. Galima ginčytis, ar pakankamai yra padidinta, bet atšaukti tai, kas jau yra padaryta – tai jau grynos pono Bružo ambicijos ir mokytojų klaidinimas”, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė G.Kirkilas.

Nuo savaitės pradžios besitęsiant mokytojų streikams, trečiadienį pedagogai buvo surengę ir mitingą prie Vyriausybės, kurio metu, pasak G.Kirkilo, buvo įteiktas reikalavimas atšaukti ilgalaikę mokytojų atlyginimų didinimo programą. Pagal Vyriausybės patvirtintą programą numatyta vidutinį mokytojų atlyginimą nuo 2138 litų šiuo metu palaipsniui kelti iki 4113 litų.

Steikuojantys pedagogai reikalauja Vyriausybę šiemet algas kelti 15 proc. daugiau, nei numatyta. Mokytojai reikalauja, kad Vyriausybė 2008 metais pedagogų algas iš viso pakeltų 50 proc. Tuo metu Vyriausybė mokytojų atlygį nuo šių metų pradžios padidino 15 proc. (visiems biudžetininkams algos kilo 11,3 proc.), o nuo rugsėjo įsipareigojo algas didinti dar 20 proc.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, trečiadienį streikavo 63 mokyklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.