Kyšio paėmimu įtariami Trakų rajono vadovai nuo pareigų nušalinti pagrįstai

Kyšio priėmimu įtariami Trakų rajono meras Vytautas Petkevičius ir Trakų rajono vicemeras Saulius Raščiauskas nuo pareigų buvo nušalinti pagrįstai.
Tai antradienį paskelbė įtariamųjų gynėjų skundus dėl nušalinimo išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas. Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

V.Petkevičiaus ir S.Raščiausko gynėjų skundai buvo atmesti, palikta galioti Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartis dėl Trakų vadovų nušalinimo nuo tarnybos.

Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

Iš pradžių STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės patalpose sulaikė kyšio priėmimu įtariamą Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių Leonardą Karnilą.

L.Karnila buvo sulaikytas po to, kai jis iš vienos Vilniuje registruotos uždarosios akcinės bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir priėmė sutartos sumos dalį – 10 tūkst. litų.

L.Karnila yra laikomas suimtas, merui ir vicemerui paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Trakų rajono meras socialliberalas V.Petkevičius yra sustabdęs savo narystę partijoje.

Kyšio paėmimu įtariamas Trakų rajono vicemeras S.Raščiauskas pasitraukė iš posto bei sustabdė narystę Liberalų ir centro sąjungoje (LiCS).

LiCS narystę sustabdė ir kitas kyšininkavimu įtariamas Trakų pareigūnas – savivaldybės administracijos direktorius L.Karnila.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Irmanto Mikelionio, nušalinti rajono vadovus buvo prašyta, nes nusikaltimai, kuriais jie įtariami, buvo padaryti einant tiesiogines pareigas.

Liudytojais byloje bus apklausti savivaldybės darbuotojai, reikės paimti nemažai dokumentų. Prokurorai nušalinti merą ir vicemerą teismo prašė motyvuodami, kad įtariamieji savo autoritetu netrukdytų ikiteisminio tyrimo veiksmams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijoje, atliko kratas rajono vadovų bei anksčiau sulaikyto administracijos direktoriaus L.Karnilos darbo vietose ir namuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.