Tradicija nedirbti per šventes – bliūkšta

Didžiųjų prekybos centrų susitarimas nedirbti per didžiąsias šventes žlunga – jau nuspręsta, kad per Velykas Lietuvoje veiks 60 „Maximos” parduotuvių.
Konkurentai tvirtina, kad yra nusiteikę nedirbti, tačiau jei kas nors sulaužys susitarimą, jie irgi prekiaus, rašo „Verslo žinios”.

„Maximos LT” atstovė spaudai Viktorija Jakubauskytė tvirtino, kad atsižvelgiant į vartotojų poreikius nuspręsta, jog pirmąją Velykų dieną mūsų šalyje dirbs 60 „Maximos” prekybos centrų.

„Bus budinčios parduotuvės, nes kai buvo nedirbama per Kalėdas, sulaukta pirkėjų priekaištų, kad negalėjo nusipirkti reikiamų produktų”, – tikino ji.

Numatoma, kad Vilniuje veiks trys („Akropolyje”, Mindaugo g. ir Ukmergės g.), Kaune – trys, Klaipėdoje – dvi parduotuvės ir po vieną kituose miestuose.

Prekybos tinklą „Iki” valdančios įmonės „Palink” komunikacijos direktoriui Tomui Vaišvilai yra priimtinas Lietuvos prekybos įmonių asociacijos praėjusių metų spalio pabaigoje priimtas sprendimas nedirbti per didžiąsias metų šventes.

„Mūsų prekybos tinkle buvo vienbalsiai nuspęsta, kad nedirbsime pirmąją Kalėdų, Naujųjų metų ir Velykų dieną. Tačiau jei bent vienas nesilaikys šio susitarimo, dirbsime ir mes”, – teigė jis.

„Rimi Lietuvos” atstovė spaudai Rasa Juodkienė taip pat sakė, kad jei konkurentai nedirbs ir laikysis anksčiau sudarytų planų, „Rimi” taip pat pasiryžusi per Velykas ilsėtis.

„Tikrai nebūsime pirmieji, kurie sulaužys pažadą nedirbti”, – tvirtino ji.

Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas sakė, kad vienintelė išeitis – profsąjungoms stoti prieš prekybininkus, todėl bus inicijuojamos derybos dėl šakinės kolektyvinės sutarties, kurioje galima numatyti sąlygas, kad per didžiąsias šventes didieji prekybos centrai nedirbtų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.