Europos Komisijos narys priminė Lietuvos įsipareigojimus dėl IAE uždarymo

Europos Komisijos narys Čarlis Makryvis (Charlie McCreevy), atsakingas už vidaus rinką ir paslaugų sektorių, pripažįsta, kad Lietuvos situacija uždarius Ignalinos AE, kai Lietuva taps visiškai priklausoma nuo dujų, importuojamų iš Rusijos, bus labai rimta, tačiau primena Lietuvos įsipareigojimus dėl IAE uždarymo.

Tai jis pažymėjo susitikime su Premjeru Gediminu Kirkilu.

Premjeras pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi šiuo klausimu aktyviai kalbėti su Europos Komisija.

Ministras Pirmininkas pareiškė, kad Lietuvai labai svarbi vidaus rinka, nes Lietuvos eksporto didžiąją dalį sudaro eksportas į ES šalis. Komisaras, pabrėžęs, kad vidaus rinka iš tiesų teikia didelę naudą, pateikė Airijos pavyzdį: ši valstybė suklestėjo, nes dauguma transnacionalinių kompanijų atėjo į ją būtent dėl galimybės patekti į ES vidaus rinką. Č. Makryvis siūlė šią galimybę plačiau išnaudoti ir Lietuvai. Komisaras akcentavo, kad vidaus rinkos reformos neturi sukelti papildomos naštos verslui, o atvirkščiai – turi ją mažinti.

G. Kirkilas informavo komisarą apie Lietuvos energetinę situaciją, kuri ypač paaštrės po 2009 m., uždarius Ignalinos atominę elektrinę, ir papasakojo apie numatomus įgyvendinti naujus energetinius projektus – elektros jungtis su Lenkija ir Švedija, taip pat naujos atominės elektrinės statybą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.