Klaipėdos „Kaziukas” auga ir populiarėja

Šiandien ir rytoj Klaipėdoje, Teatro aikštėje, šurmuliuos tradicinė Kaziuko mugė. Pasak mugę organizuojančios Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos sekretoriaus Kazimiero Norvaišo, šiemet mugėje prekiaujančiųjų tautodailės dirbiniais bus daugiau nei praėjusiais metais.

Nors Kazimierinių švente ir muge Lietuvoje nuo seno garsėja Vilnius, tačiau jau šešioliktus metus puoselėjama mugės tradicija jau įleidžia šaknis ir uostamiestyje.

„Kiekvienais metais sulaukiame vis daugiau tiek prekybininkų, tiek pirkėjų. Šiemet tikimės, kad Teatro aikštė bus pilnutėlė. Prekiauti Klaipėdos Kaziuko mugėje tautodailininkai registravosi net iš atokiausių šalies kampelių. Atvyks liaudies menininkai iš Joniškio, Kazlų Rūdos, Kauno, nors pastarajame taip pat vyksta Kaziuko mugė”, – sakė K. Norvaišas.

Kaziuko mugė – tai gera proga tiesiai iš gamintojų rankų be jokių antkainių įsigyti buityje reikalingų ir originalių, rankų darbo daiktų ar suvenyrų iš medžio, vytelių, keramikos, akmens, metalo ir iš kitokių medžiagų. Kaip ir kasmet ryškiausiomis spalvomis ir įmantriausiomis formomis Kaziuko mugėje akį trauks žolynų verbos bei kiti dekoratyvūs akcentai, galintys papuošti namus per Velykas.

K. Norvaišas pasidžiaugė, kad auga ne tik Klaipėdos Kaziuko mugė, bet ir Kazimierų bendruomenė. Šešioliktus metus gyvuojančios Klaipėdos krašto bendrijos gretas šiais metais papildė dar du bendravardžiai. Šiuo metu bendrijoje yra 55 Kazimierai. Tad sutikę juos mugėje – nepamirškite pasveikinti.

Kas, kur, kada?

* Abi savaitgalio dienas Kaziuko mugė Klaipėdoje vyks nuo 8 val. ryto.

Šiandien mugės pradžią paskelbs į Teatro aikštę atžygiuosiantis pučiamųjų instrumentų orkestras. Jis kelias valandas koncertuos mugėje. Vėliau mugės dalyvius linksmins liaudies muzikantai.

* Iškilmingas mugės atidarymas vyks 12 val. Kaziuko mugė šiandien šurmuliuos iki sutemų, o rytoj pasibaigs apie 16 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.