Sutrikusios psichikos žudiko Panevėžyje ieško ir kariai

Panevėžyje ketvirtadienį po pietų ėmė patruliuoti 30 Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono profesinės karo tarnybos karių.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, jie dalyvauja nestabilios psichikos pavojingo asmens paieškoje Panevėžio mieste.

Būrio vado leitenanto Audriaus Kavoliūno vadovaujami kariai Panevėžio mieste patruliuoja po du. Kariams nurodyta stebėti aplinką ir, pastebėjus įtartiną asmenį, mobiliuoju telefonu susisiekti su policijos pareigūnais.

Paieškos operacija vykdoma Panevėžio apskrities administracijos viršininko pavaduotojo Alfonso Puloko prašymu.

Paiešką kariai pradėjo maždaug 15 val. 30 min. ir tęs ją iki vėlaus vakaro.

Panevėžiečių vaikai raginami vakare neiti iš namų. Šių saugumo priemonių imtasi po užpuolimų trečiadienio vakarą. Kaip įtariama, sutrikusios psichikos žmogus nužudė du vyriškius, o dar vieną sužeidė.

Laikinasis Panevėžio miesto meras Kastytis Vainauskas kreipėsi į kariškius, kad jie imtų patruliuoti mieste.

Apie incidentą informuotos miesto bendrojo lavinimo mokyklos, instruktuoti moksleiviai. Pamokos vyko įprastai. Savivaldybės civilinės saugos skyrius ketvirtadienį išsiuntė mokykloms įspėjimus, kuriuose vaikų prašoma neiti iš namų sutemus.

Per vietos radiją prašoma miesto gyventojų pasirūpinti kokybišku laiptinių apšvietimu, o apie įtartinus žmones pranešti policijai.

Savivaldybės vyresnioji ryšių su visuomene specialistė Jarda Paukštienė BNS sakė, kad panikos mieste nėra, tačiau sulaukiama apie įvykį besiteiraujančių ir patarimų prašančių miestiečių skambučių.

Miesto vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad iki 16 val. nebuvo nužudytų, sušaudytų ar sužalotų suaugusiųjų bei mokinių. Neužregistruota ir viešosios tvarkos pažeidimų.

Panevėžio miesto savivaldybė sutarė su bendrove „Panevėžio gatvės”, kad miestas būtų apšviestas visu pajėgumu. Iki tol miestas buvo apšviečiamas ekonomišku apšvietimu – lempos šviesdavo tik kas antrame elektros apšvietimo stulpe.

Įtariamasis iki šiol nesulaikytas ir yra ieškomas. Manoma, kad jis žmones mirtinai subadė peiliu.

Po 19 val. namo laiptinėje Beržų gatvėje buvo rastas 53 metų namo gyventojo lavonas su durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis krūtinėje.

Beveik tuo pat metu namo laiptinėje Ramygalos gatvėje rastas tame name gyvenusio 76 metų pensininko lavonas. Pakaušyje pareigūnai aptiko muštinę, petyje – durtinę ir pjautinę žaizdą.

Lakštingalų gatvėje buvo sužalotas 40-metis miesto gyventojas. Jam nežinomas užpuolikas padarė durtines ir pjautines žaizdas juosmens ir nugaros srityse.

Pasak Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato, įtariama, kad šie nusikaltimai yra tarpusavyje susiję. Manoma, kad nusikaltimus galėjo padaryti sutrikusios emocinės ar psichinės būsenos žmogus.

Miesto vadovai ir policijos pareigūnai ragina panevėžiečius nelikti abejingus ir padėti policijai išaiškinti šį nusikaltimą.

Pareigūnai prašo miesto gyventojus, mačiusius užpuolimus ar tą vakarą nukentėjusius nuo užpuoliko ir nesikreipusius į policiją, taip pat vyriškį, lydėjusį nukentėjusįjį Beržų gatve, atvykti į Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariatą (pas budėtojus) arba paskambinti tel. 02, 112. Anonimiškumas garantuojamas.

Panevėžio miesto vyriausiajame policijos komisariate atliekami ikiteisminiai tyrimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Sutrikusios psichikos žudiko Panevėžyje ieško ir kariai"

  1. a

    Tai nuo gyvenimo būo 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.